full screen background image

Palatul Administrativ Iași, renovat energetic

Instituția Prefectului – județul Iași, în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Interne – Lider de parteneriat, implementează proiectul ”Renovarea energetică a Palatului Administrativ Iași”, investiție ce beneficiază de o finanțare nerambursabilă alocată în cadrul Apelului de proiecte gestionat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației finanțat din fonduri europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României și din fonduri naționale.

În vederea realizării obiectivului de investiţii “Renovarea energetică a Palatului Administrativ Iași”, în luna iulie, activitatea Instituției Prefectului – Județul Iași va fi relocată temporar într-un spațiu pus la dispoziție de Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi, situat în Bulevardul Chimiei nr. 1A.

Valoarea totală a Proiectului este de aproximativ 58 de milioane de lei, cu TVA, din care valoarea maximă a finanțării nerambursabile este de aproximativ 28 de milioane de lei, cu TVA.

Perioada implementare a proiectului, conform contractului de finanțare, inclusiv acte adiționale este 26.10.2022 – 26.10.2025.

Palatul Administrativ, cunoscut sub denumirea de „Casa Pătrată”, nu a beneficiat de renovări majore de peste 50 de ani.

Din această cauză, clădirea necesită intervenții urgente pentru a preveni degradarea cauzată de factori climatici și de procesul de îmbătrânire a materialelor.

 

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2024/07/04/stadion-de-nivel-european-in-iasi/

comments

comments