full screen background image

DDE: Lider deliciu, fără capriciu…

Doza de educaţie (DDE) – Zilele trecute am fost prezentă la deschiderea unei cofetării, în vecinătatea Sucevei. Nu, nu vă imaginați că de V.I.P. ce sunt am primit invitație oficială. Invitația a fost în online, pentru toți iubitorii de dulciuri de casă. Și cum dulcele e companionul meu zilnic (ce să fac, mi-s imperfectă), am zis să nu scap așa o ocazie.

Țuști în mașină, cu prieteni lângă mine, 15 minute drumul și întâlnirea cu bunătăți dulci. Delicii și capricii, cum spune reclama. Ei… dar nu a fost așa! Au fost doar delicii, lipsite total de capricii.

Pentru că atmosfera terasei a fost una caldă mai mult de la oameni decât de la soare. Am văzut acolo un antreprenor tânăr, frumos și pe dinăuntru și pe dinafară, care pare-se a înțeles ce înseamnă să conduci o afacere de succes. Să-i faci părtași la succesul tău pe toți: și familie, și prieteni, și angajați și cei care îți cumpără produsele.

Chiar cred că nu poți să obții succesul în nimic dacă nu faci lucrurile cu dragoste. Pentru ceea ce-ți iese din mâini, pentru cei care te sprijină să-ți împlinești visul, fie că e familia sau sunt angajații. Și cu respect exprimat direct celor din jurul tău.

Cum spuneam, printre minunățiile dulci am văzut un lider, nu un patron, un prieten, nu un șef. În orice organizație, avem nevoie de reguli în tot ce facem, pentru că ele ne securizează. Aveam însă nevoie multă și de emoție. Frumoasă, sinceră, care să sudeze relații și să te facă să mergi mai departe și când lucrurile nu sunt roz… sau dulci.

Ce pot să mai zic? Decât să mă bucur că există astfel de tineri, care au înțeles cum stă treaba cu temelia solidă a oricărei afaceri, și să-mi doresc să întâlnesc cât mai mulți și în viitor.

Pe dumneavoastră vă îndemn să vă urcați în mașină și să ieșiți din Suceava, preț de 15 minute de călătorie, și apoi să savurați un Tiramisu cu fistic sau o Tartă… ca la Paris.

Iar dacă din întâmplare și trecător sunteți cei puși să-i coordonați și sprijiniți pe alții, nu uitați că un lider respectă, iubește și împarte succesul în tot atâtea părți câți angajați sunt într-o organizație.

prof. Maria Adriana Nichitean

 

 

 

comments

comments