full screen background image

“Fii isteț, fă-te văzut!”, program pentru preșcolari și elevi

Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Suceava, în parteneriat cu Inspectoratul Județean de Poliție Suceava și Asociația „Visuri pentru comunitate” va derula în anul școlar 2024-2025 Programul „Fii isteț, fă-te văzut!”.

Activitățile vor fi implementate în instituțiile de învățământ preuniversitar din județul Suceava, sub coordonarea profesorilor consilieri școlari din Centrul Județean de Asistență Psihopedagogică Suceava, cu sprijinul reprezentanților IPJ Suceava și ai asociației partenere.

Scopul proiectului este de a dezvolta aptitudini pentru viață prin creșterea gradul de conștientizare a necesității respectării normelor de siguranță în deplasarea pe drumurile publice, în calitate de pietoni.

Programul se află la cea de-a II-a ediție, prima derulându-se în anul școlar 2021-2022, având ca beneficiari un număr de peste 1500 de preșcolari și elevi din instituții de învățământ din județ.

La cea de-a doua ediție beneficiarii vor participa la ateliere practice, dezbateri și concursuri pe teme de educație rutieră și dezvoltare personală. Activitățile vor fi organizate de către profesori consilieri școlari, sprijiniți de reprezentanți ai IPJ Suceava.

La prima ediție, proiectul a fost sprijinit prin oferirea de materiale reflectorizante (veste și alte accesorii) de către agenți economici din comunitatea suceveană.

“Organizatorii anticipează că și la cea de a doua ediție li se vor alătura reprezentanți ai comunității locale care să se implice prin sprijin acordat în procurarea materialelor necesare derulării proiectului, pentru că doar împreună putem ajuta copiii să crească frumos, pregătiți pentru viață.”, a precizat Directorul CJRAE Suceava, prof. Maria Adriana NICHITEAN.

 

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2024/06/07/dotari-prin-pnrr-facute-de-consiliul-judetean-pentru-scolile-speciale-si-cjrae-2/

comments

comments