full screen background image

Zilele Cetății Neamț, între 29 iunie şi 2 iulie

În perioada 29 iunie – 2 iulie se vor desfășura Zilele Cetății Neamț, în fortificația medievală de pe Culmea Pleșului, dar și în zona amfiteatrului în aer liber de la poalele cetății.

Programul va include ateliere de lucru, demonstrații de lupte medievale, spectacole de muzică, dans și teatru.

“Am pregătit un program pentru toate gusturile și vârstele la cea de-a 23 –a edi’ie a festivalului” a precizat Vasilică Harpa, primarul în funcție al orașului Târgu-Neamț și președintele ales al Consiliului Judeţean Neamț.

Instalarea taberelor cavalerești se va face pe stadionul din Târgu-Neamț, acolo unde vor fi organizate o expoziție medievală, cu tunuri, halebarde, săbii, spade, archebuze, coifuri, scuturi, cămăși de zale, arcuri și tolbe cu săgeți și monetărie.

În cadrul evenimentului vor funcționa un târg de meșteșuguri, produse și obiecte tradiționale, precum și o expoziție de produse locale.

Cetatea Neamțului va adăposti, în curtea exterioară, o tabără medievală care va prezenta ateliere interactive și turniruri, iar în amfiteatru vor fi programate recitaluri Ovidiu Lipan Țăndărică, Stelu Enache, Diana Bucșa și Fanfara 10 Prăjini, precum și un recital special Zdob și Zdub.

comments

comments