full screen background image

„Marșul Vieții” – proiect de comemorare a Pogromului de la Iași

Primăria Municipiului Iaşi va organiza, în perioada 23 – 30 iunie 2024, în colaborare cu Comunitatea Evreilor din Iași și Rabinul Josef Wasserman din Israel, președintele Fundației pentru Promovarea și Dezvoltarea Iudaismului în România, o nouă ediție a „Marșului Vieții” – amplu proiect de comemorare a 83 de ani de la Pogromul de la Iași.

Cu acest prilej Iașul va primi vizita unui grup de membri de familie ai victimelor și supraviețuitorilor Pogromului de la Iași, oficialități centrale și locale, membri ai Corpului Diplomatic și consular, precum și oaspeți din alte state care vor aduce împreună cu comunitatea ieșeană un omagiu celor dispăruți în tragicele evenimente.

Pe 27 iunie 2024, în Cimitirul Evreiesc va avea loc „Marșul Vieții”, manifestare care își propune să fie un moment simbolic de recunoaştere a meritelor deosebite ale comunităţii evreiești în dezvoltarea Iaşului.

Ieșenii care doresc să participe la „Marșul Vieții” sunt așteptați la ora 8:30 la Centrul de Cartier Păcurari (șoseaua Păcurari nr. 34), de unde se va pleca în marș până la Cimitirul Evreiesc (aleea Cimitirul Evreiesc nr. 2). Programul oficial al comemorărilor din Cimitirul Evreiesc va începe la ora 9:00.

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2024/06/21/expozitia-romani-de-poveste-in-parcul-copou/

comments

comments