full screen background image

Viorel Jinga, Doctor Honoris Causa al USV

La propunerea Facultății de Medicină și Științe Biologice, Senatul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava a decis acordarea titlului de Doctor Honoris Causa domnului prof. univ. dr. Viorel Jinga, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București.

Universitarul Viorel Jinga este o personalitate remarcabilă, cu o activitate didactică, medicală și de cercetare recunoscută pe plan național și internațional. Specialist și medic primar în urologie, la Clinica de Urologie a Spitalului Clinic „Prof. Dr. Theodor Burghele” din București, profesorul Jinga face parte din mai multe societăți științifice și profesionale naționale și internaționale, dintre care amintim: Asociația Română de Urologie, Societatea Europeană de Ultrasonografie, Asociația Europeană de Urologie, Societatea Internațională de Urologie și Asociația Americană de Urologie. Cercetător de prestigiu, domnia sa a contribuit, printre altele, la caracterizarea genetică a tumorilor renale și a markerilor biologici în cancerul de prostată.

Rezultatele cercetării realizate în colaborare cu parteneri internaționali au fost publicate în reviste științifice de renume, precum: „Nature”, „Nature Genetics”, „Clinical Cancer Research” și „New England Journal of Medicine”.

În plus, profesorul Jinga are o vastă experiență administrativă, ocupând, de-a lungul anilor, diverse funcții: șef de secție, director medical, prodecan, prorector și rector al Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, funcție pe care o deține din anul 2020.

Decernarea celei mai înalte distincții academice domnului profesor univ. dr. Viorel Jinga reprezintă o expresie a recunoașterii pentru susținerea dezvoltării programelor de studiu în domeniul Sănătate și a infrastructurii din cadrul Facultății de Medicina si Științe Biologice.

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2024/06/17/programul-de-studiu-medicina-din-cadrul-usv-aproape-de-autorizare/

comments

comments