full screen background image

Premiera documentarului didactic  „Enescu…altfel”

Pe 22 iunie, de la ora 17.00, cinema Happy din Uvertura Mall va găzdui premiera documentarului didactic „Enescu… altfel”.

Filmul spune povestea de viață a marelui muzician George Enescu, pusă în lumină de către tinerii jurnaliști ai redacției Buzz. Totul a început în tabăra de jurnalism „Ai noștri tineri” (ediția a VII-a, august 2023), când participanții au exersat noțiunile de realizare a unui documentar.

Organizată la Dorohoi, tabăra a fost dedicată lui George Enescu, ocazie pentru copiii și tinerii jurnaliști să învețe nu doar despre meseria pe care ei o iubesc de mici, ci să descopere detalii mai mult sau mai puțin cunoscute despre marele om de muzică.

Împreună cu trainerii lor, jurnalistul Doru Ionescu și editorul video Bogdan Sterpu (TVR), elevii s-au documentat și au scris scenariul filmului. Au urmărit ca pelicula să surprindă lucruri mai puțin tratate și studiate despre viața și activitatea lui George Enescu. Au descoperit cu această ocazie comori muzicale – de la Aura Urziceanu, Teodora Enache Brody, Ramona Horvath, Lucian Ban la Florian Chelu, Dorian Pîvu, Phoenix ș.a. m.d – toți cu contribuții esențiale și unicat în preluarea și prelucrarea în manieră proprie a unor teme enesciene.

Documentarul face o deosebită incursiune în aceste oaze muzicale de mare rafinament. Create ca intermezzo-uri în povestea filmului, fragmentele muzicale aduc nu doar bucurie, ci mai ales revelații pentru orice meloman adevărat.

Este al doilea documentar pe care echipa Buzz îl realizează alături de aceiași jurnaliști, traineri în tabăra amintită, după ce în 2021 au lansat un film despre Botoșani ce poate fi urmărit pe canalul de Youtube Televiziunea adolescenților.

(https://www.youtube.com/watch?v=KVdX8Ov0Ix4&ab_channel=TeleviziuneaAdolescentilor )

comments

comments