full screen background image

Dezvoltarea competențelor digitale în biblioteci

Primăria Roman și Consiliul Județean Neamț implementează din luna mai proiectul „Dezvoltarea competențelor digitale de bază în cadrul bibliotecilor din județul Neamț”, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență .

Proiectul are ca scop îmbunătățirea competențelor digitale de bază ale comunităților cu acces limitat la formare digitală și ale grupurilor marginalizate din județul Neamț.

Un obiectiv principal al proiectului este transformarea în hub-uri de dezvoltare a competențelor digitale a trei biblioteci: cele din comuna Brusturi, orașul Tîrgu Neamț și Filiala „Vasile Conta” Mărăței din cadrul Bibliotecii Județene ,,G.T. Kirileanu” Neamț.

 

De asemenea, se va moderniza echipamentul informatic în 29 de biblioteci, care, împreună cu cele trei hub-uri, vor constitui infrastructura tehnică cu acces public în județul Neamț, contribuind la îmbunătățirea competențelor digitale de bază ale comunităților defavorizate.

Proiectul include organizarea de programe de formare profesională pentru 2.500 de cetățeni din comunități defavorizate, acoperind subiecte precum alfabetizarea digitală, comunicarea, educația în domeniul mass-media, crearea de conținut digital, securitatea digitală și educația antreprenorială digitală.

Se dorește modernizarea spațiilor bibliotecilor, achiziționarea de calculatoare, tablete și echipamente de instruire, vor contribui la îndeplinirea obiectivelor asumate de România prin PNRR și la creșterea nivelului național de competențe digitale.

Proiectul va fi implementat în perioada 9 mai 2024 – 30 iunie 2026.

 

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2024/06/17/pasajul-pietonal-de-la-pietricica-reabilitat/

comments

comments