full screen background image

USV, inclusă în clasamentul Times Higher Education – Impact Rankings 2024

Clasamentul Times Higher Education (THE) – Impact Rankings, ediția 2024, poziționează Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV) în primele 1500 instituții de învățământ superior la nivel global.

La nivel național, între cele 19 universități incluse în clasament, USV se situează pe poziția 4, în categoria 1001-1500, alături de alte 9 instituții de învățământ superior.

THE a evaluat 2152 de universități din 125 de țări/regiuni pentru a întocmi clasamentul general pentru anul 2024, scopul fiind acela de a măsura succesul universităților din întreaga lume în ceea ce privește realizarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (ODD) ale Națiunilor Unite. Universitatea Western Sydney din Australia conduce clasamentul pentru al treilea an consecutiv, iar Universitatea Manchester din Marea Britanie și Universitatea Tasmania din Australia se situează pe locul al doilea, la egalitate.

Instituțiile ierarhizate nu numai că se remarcă în domenii individuale, dar demonstrează, de asemenea, o abordare cuprinzătoare în ceea ce privește contribuția la dezvoltarea durabilă globală.

USV este implicată în realizarea obiectivelor de dezvoltare sustenabilă definite de ONU și contribuie convingător la atingerea a 11 din totalul celor 17. Spre exemplu, în domenii precum calitatea educației, promovarea păcii, justiției și instituțiilor puternice sau viața pe uscat, USV se plasează în grupa 401-600 universități ale lumii. În ceea ce privește reducerea inegalităților, egalitatea de gen, combaterea sărăciei sau eliminarea foametei, USV este situată în segmentul 601 +.

Prin includerea în acest clasament, USV confirmă poziția sa pe plan internațional, fiindu-i recunoscut impactul pozitiv asupra mai multor dimensiuni ale dezvoltării durabile.

Totodată, acest rezultat implică luarea unor măsuri concrete și adoptarea de strategii și politici la nivel instituțional, cu scopul final de a întări rolul esențial al mediului universitar în stimularea schimbărilor durabile.

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2024/06/13/usv-scoate-la-concurs-cel-mai-mare-numar-de-locuri-bugetate-din-istoria-sa/

comments

comments