full screen background image

Proiectul cultural „Drumul către rădăcini”, în Italia

În perioada 19-23 iunie 2024, Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț va organiza în Rignano Flaminio, regiunea Lazio, Italia, proiectul cultural „Drumul către rădăcini”.

Proiectul, finanțat de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, se desfășoară în parteneriat cu „Asociația pentru Identitatea Românească” și „ACR – Associazone Culturale Roma-nia”.

Obiectivul proiectului este păstrarea și promovarea identității culturale românești în diaspora.

Evenimentul va include ateliere de meșteșugărit pentru 40 de copii români, un spectacol de muzică și dans tradițional românesc și o expoziție de obiecte tradiționale românești.

Atelierele, susținute de meșteri populari din județul Neamț, vor acoperi olăritul, pictura naivă, încrustarea lemnului/metaloplastie și împletituri din fibre vegetale.

Proiectul are scopul de a întări legăturile dintre România și comunitățile românești din străinătate și de a sprijini românii din diaspora să redescopere și să păstreze tradițiile și obiceiurile românești.

De asemenea, va crea un climat de dialog și comunicare între autoritățile române și românii din diaspora, promovând mândria față de tradițiile și valorile culturale românești.

comments

comments