full screen background image

Măsuri de urgență pentru eliminarea efectelor ploii abundente

Primarul Mihai Chirica a dispus tuturor direcțiilor și societăților comerciale din subordine să ia măsuri de urgență pentru eliminarea efectelor negative ale ploii abundente.

Traficul rutier s-a desfășurat în condiții de ploaie intensă.

Au fost semnalate probleme punctuale create de acumulări de apă pe strada Aurel Vlaicu, pe Calea Chișinăului – fosta Coca Cola, la intersecția străzii Vasile Lupu cu bulevardul Tudor Vladimirescu, la Gară – McDonald’s și în Pasajul Galata, la ieșirea spre Mircea cel Bătrân.

La această oră, circulația în acest pasaj se desfășoară fără probleme.

Conducerea Primăriei Municipiului Iași a solicitat ApaVital SA să ia măsuri pentru eficientizarea rețelei de canalizare, pe care o gestionează.

Astfel, ApaVital SA și Administrația Bazinală Ape Prut-Bârlad au deschis stăvilarele de pe râul Bahlui, efectul fiind mai buna funcționare a canalizărilor din zonele joase, de unde reducerea acumulărilor de apă.

Salubris SA este pregătită să curețe străzile și trotuarele de resturi și aluviuni, Servicii Publice SA să înlăture arborii căzuți, iar Citadin SA să intervină pentru reparații de urgență la carosabil și borduri.

Echipele Poliției Locale patrulează în tot orașul și raportează direcțiilor și societăților municipalității, dar și altor instituții ale statului problemele punctuale.

comments

comments