full screen background image

Tradiţie și Inovaţie în Arta Gastronomică, competiție organizată la USV Iași

Carot cake, lime pavlova, chipsuri de mămăligă cu sos birria, cozonac red și prăjitura fantezie, frigărui de creveți cu sos de guacamole, muchi de vită cu sos de trufe și tartă de fructe cu trandafiri sunt câteva din produsele înscrise la Concursul Național Studențesc „TRADIŢIE ŞI INOVAŢIE ÎN ARTA GASTRONOMICĂ” organizat de Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV), în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Iași, Liga Studenților Agronomi și Veterinari și cu Asociația Studenților Veterinari din Iași.

Concursul are loc astăzi, 10 iunie, la USV Iași, în clădirea TPPA.

Pe lângă studenții de la USV Iași, la această ediție a concursului vor mai participa tineri de la instituții de învățământ preuniversitar precum Colegiul „Virgil Madgearu” Iași, Colegiul Agricol și Industrie Alimentară „Vasile Adamachi” Iași, Liceul Tehnologic Economic de Turism Iași, Colegiul Tehnologic „Olga Sturdza” Miroslava, Liceul Tehnologic Economic Pașcani și Liceul Tehnologic Hârlău.

Concursul organizat de către USV Iași are ca principal scop educația culinară care susține interesul crescut al studenților și elevilor pentru arta gustului și, mai ales, dezvoltarea culturii gastronomice locale, aflată într-o evoluție în România.

comments

comments