full screen background image

Situații incredibile la câteva secții de votare din județul Iași

Milioane de români s-au prezentat la alegerile locale și europarlamentare care au fost organizate pe data de 9 iunie 2024. Chiar dacă procentul celor prezenți a crescut simțitor față de alegerile care au avut loc în urmă cu patru ani, au existat și câteva situații incredibile, la mai multe secții de votare din județul Iași.

Situații incredibile la mai multe secții de votare

Niciun alegător nu s-a prezentat la o secție din județul Iași. La altă secție tot din zona rurală a județului din Moldova a votat o singură persoană, în timp ce la o secție din orașul Iași s-au prezentat doar cinci oameni.

La Secția 605 de la Măcărești-Prisăcani, nicio persoană nu s-a prezentat la urne. Acolo sunt arondate 1498 de persoane cu drept de vot. Statistica a fost realizată pe 9 iunie 2024, la ora 18.00.

Tot în zona rurală, la secția nr. 574, din Moșna, s-a prezentat la votare o singură persoană din totalul de 1131 alegători înscriși pe liste. În aceeași comună, la o altă secție a fost o prezență de 3,2%, adică 46 de alegători din totalul de 1411.

O situație asemănătoare a fost și la Scânteia în județul Iași. Doar 43 de alegători din cei 1758 arondați Secției 641 au trecut pe la urne până la ora 18.00. În orașul Iași, cea mai slabă prezență a fost la secția nr. 259, din Tătărași. Până la ora 18.00, acolo au votat doar cinci oameni. Pe listele secției sunt înregistrate 1644 de persoane.

Vizitează și: prezenta.roaep.ro

comments

comments