full screen background image

Reacția firmei DEDEMAN în urma exploziei

“Menţionăm că, în momentul exploziei, o firmă externă autorizată desfăşura lucrări la sistemul de alimentare cu gaz al magazinului. Autorităţile investighează circumstanţele în care aceste lucrări ar putea fi asociate cu producerea exploziei.

De asemenea, subliniem faptul că magazinul Dedeman Botoşani respectă toate normele de siguranţă, având toate autorizaţiile şi avizele necesare din partea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Funcţionarea corectă a instalaţiilor de protecţie la incendiu a contribuit la limitarea proporţiilor acestui incident.

Prioritatea noastră este ne să asigurăm că toţi cei afectaţi de acest incident primesc îngrijirea şi suportul necesar. Colaborăm strâns cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă pentru a investiga şi stabili cauzele exacte ale exploziei şi vom reveni cu informaţii oficiale în momentul în care toate anchetele vor fi finalizate.

Ne preocupăm să sprijinim recuperarea victimelor şi vom pune la dispoziţie toate resursele necesare în acest scop”, au spus oficialii Dedeman.

15 persoane ( 8 angajați , un colaborator și 6 clienți) au avut nevoie de îngrijiri medicale în urma exploziei de astăzi, de la magazinul de bricolaj, dintre care 5 în stare gravă ( 4 angajați și un colaborator).

Aceștia au fost transferați către Spitale de arși din Iași și București.

În prima oră au fost transferate pe cale aeriană 3 dintre victime, iar ulterior s-a  decis transferul altor două, care primesc îngrijiri la Iași.

 Medicii iau în calcul să mai transfere încă 2 victime internate în unități medicale superioare.

În momentul exploziei, în magazin erau 120 de persoane. Toate au fost evacuate.

Cercetările au fost preluate de către un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani.

comments

comments