full screen background image

Cinci victime transferate cu elicopterele la Iași și București

La acest moment pe secția de chirurgie plastică și reparatorie a Spitalului Județean Mavromati au mai rămas doi pacienți internați Aceștia “sunt stabili, cu arsuri minore, cu grad mic. Au semnat că-și doresc să rămână să fie tratați la Botoșani”.

15 persoane ( 8 angajați , un colaborator și 6 clienți) au avut nevoie de îngrijiri medicale în urma exploziei de astăzi, de la magazinul de bricolaj, dintre care 5 în stare gravă ( 4 angajați și un colaborator).

Aceștia au fost transferați către Spitale de arși din Iași și București.

În prima oră au fost transferate pe cale aeriană 3 dintre victime, iar ulterior s-a  decis transferul altor două, care primesc îngrijiri la Iași.

În momentul exploziei, în magazin erau 120 de persoane. Toate au fost evacuate.

La intervenție au fost implicate 12 ambulanțe SAJ, patru ambulanțe SMURD , două elicoptere SMURD de la Iași și Galați, elicopterul Black Hawk, o ambulanță de terapie intensivă mobilă SMURD care a preluat un pacient cu arsuri de la echipajul SAJ Botoșani.

Cercetările au fost preluate de către un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani.

 

Pacienții transferați cu elicopterele la Spitalele de arși:

-A fost transferat la Spitalul de Arși din Iași un pacient de 41 de ani care a suferit o arsură prin flacără explozie de grad II – III, pe 12% din suprafața corpului, membru superior bilateral circular, față și scalp.

-La București a plecat o altă persoană în vârstă de 40 de ani care a suferit o arsură de gradul III extremitate cefalică și membre superioare, cu arsuri pe 16% din suprafața corpului.

-Un pacient în vârstă de 36 de ani cu arsură prin flacără și explozie pe 16% din suprafața corpului, membre superioare bilateral, arsuri de grad IV, fiind afectate căile aeriene a fost transferat la Spitalul de Arși din București.

-Pe secția de Terapie Intensivă a ajuns un pacient în vârstă de 43 de ani cu arsuri de grad II pe 15% din suprafața corpului care a fost direcționat către Iași.

-Colaboratorul Dedeman, în vârstă de 56 de ani a ajuns în UPU  cu arsuri pe 24% din suprafața corpului, fiind ulterior direcționat către Iași.

 

Imagini cu cei doi pacienți, victime ale exploziei de la centrul comercial din Botoșani, care au fost transportați, pe calea aerului, cu ajutorul elicopterului SMURD BlackHawk la Iași.

Sursa: ISU Botoșani

comments

comments