full screen background image

Cel mai mare terminal de transbordare a produselor agricole din Europa, inaugurat la Dornești

Grampet Group a deschis, astăzi, în comuna Dornești, cel mai mare terminal de transbordare a produselor agricole din Europa.

Este vorba despre un terminal care permite transportul a 240.000 de tone de cereale şi produse agricole lunar, devenind astfel un punct strategic în fluidizarea traficului de mărfuri până în portul Constanţa.

Administratorul Grampet Group, GRUIA STOICA, a precizat că investiția se ridică la valoarea de 10 milioane de euro.

 

 

Terminalul de la Dorneşti este dotat cu staţii ce permit încărcarea și descărcarea simultană a 8 vagoane.

Dotările sunt similare cu cele ale terminalelor din porturile maritime şi fluviale, ceea ce face posibil transportul produselor fără pierderi de calitate.

Mihai Precup, președinte Agenţiei pentru Monitorizarea şi Evaluarea Performanţelor Întreprinderilor Publice, prezent la inaugurare, a declarat: “Acest proiect este relevant pentru întreaga Europă. Mă bucur să văd că s-au investit 10 milioane de euro fonduri private, mi-aș fi dori să văd şi fonduri europene sau de la instituții financiare, pentru că avem bani în piață. Ca membru în Consiliul de Administraţie al Băncii Europene de Investiţii, pot să vă spun că dorim să finanţăm proiecte transfrontaliere, în special proiecte de infrastructură”.

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2024/05/30/edu-fortress-festivalul-copilariei-in-zona-de-agrement-lunca-sucevei/

comments

comments