full screen background image

Festivalul “Flori de cireș”, la Frătăuții Vechi

Cea de-a X-a ediţie a Festivalului “Flori de cireș” a adus zâmbete și lumină!

Festivalul, care s-a desfășurat duminică, 26 mai, la Căminul Cultural din Frătăuții Vechi, a adunat mulți copii talentați într-o competiție artistică.

Au participat peste 300 de elevi însoțiți de profesori și părinți.

Ei au venit din satele: Marginea, Clit, Arbore, Bilca, Frătăuții Vechi, Frătăuții Noi, Costișa, Măneuți, Berchișești, Galănești, Brodina, precum și din orașele: Rădăuți, Fălticeni, Gura Humorului.

În atmosfera înmiresmată cu flori de mai, elevii îmbrăcați în straie populare s-au întrecut în cântece și jocuri populare, ca adevărați artiști.

Cu emoție și gingășie, au transmis spectatorilor sentimentele de credință și iubire, respect față de părinți, școală, natură și muncă.

Aceste activități nonformale formează elevilor competențe de sensibilizare și expresie culturală, comportamente frumoase în societate, eliminând aspectele nedorite ale violenței din rândul copiilor.

La Festivalul ,,Flori de cireș” au fost invitați: Inspector școlar, Ilie-Cristian Gorcea, de la ISJ, Suceava; Călin Brăteanu, Director al Centrului pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, Suceava; rapsod popular, Elena Negru, prof. înv. primar la Școala Gimnazială “George Tofan” din Bilca; muzeograf Mărioara-Mihaela Hrehorciuc de la Muzeul Etnografic “Samuil și Eugenia Ioneț ” din Rădăuți, pentru a promova cultura tradițională și copiii care iubesc folclorul.

Elevii au fost răsplătiți cu diplome, premii și dulciuri.

Festivalul face parte din Concursul Judeţean “Spirit și tradiție”, ediția a X-a, din Calendarul Activităților Educative Județene 2024 și se desfășoară sub îndrumarea doamnei Inspector școlar, Tatiana Vîntur.

Coordonatorul concursului este doamna prof. dr. Livia-Veronica Sfârnaciuc

Participanţii au mulţumit echipei de proiect de la Școala Gimnazială Frătăuții Vechi şi Primarului Cristinel-Dinu Antemie, pentru sprijinul acordat pe parcursul desfășurării concursului.

comments

comments