full screen background image

Festival Folcloric Studențesc, la USV Iași

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) organizează astăzi și mâine, 30 și 31 mai, cea de a șaptea ediție a Festivalului Folcloric Studențesc „Așa-i viața omului”.

Ediția din acest an a Festivalului reunește 11 ansambluri care promovează tinerele valori din diferite zone ale României precum Moldova, Bucovina, Muntenia, dar și ansamblurile comunităților de studenți din Grecia și Țările Arabe.

În Aula Magna „Haralamb Vasiliu”, în cele două zile ale Festivalului, începând cu ora 17:00, vor evolua: Ansamblul Folcloric „Doina Carpaților” Iași, Ansamblul Folcloric Studențesc „Bucur” USAMV București, Ansamblul Folcloric Studențesc „Tradiții – Someșul Napoca” USAMV Cluj-Napoca, Ansamblul Folcloric „Arcanul” Suceava, Ansamblul Folcloric ,,Akademika Banat” USV Timișoara, Ansamblul Folcloric „Moldovenii din Cetate” Moșna din Iași, Ansamblul Folcloric „Trei Generații” din Heleșteni, Ansamblul Comunității de studenți din Grecia, Ansamblul Comunității de Studenți din Țările Arabe, Ansamblul Artistic Profesionist „Constantin Arvinte” al Consiliul Județean Iași și Ansamblul Folcloric Studențesc „Mugurelul” al USV Iași.

„Festival folcloric studențesc organizat la USV Iași este un eveniment cultural care celebrează tradițiile și folclorul popular prin intermediul spectacolelor de dans, muzică și alte forme de artă prezentate de studenți și invitații acestora. Ne bucurăm că acest festival are loc anual, și că reunește tineri din diverse regiuni, pentru a-și împărtăși cultura și pentru a promova diversitatea. Așadar, așteptăm pe toți iubitorii folclor, în Aula Magna a USV, în ambele zile ale Festivalului, intrarea fiind liberă”, a transmis prof. univ. dr. Vasile Stoleru, prorector cu activitățile sociale.

comments

comments