full screen background image

Îmbunătățirea infrastructurii rutiere și fluidizarea traficului auto, priorități pentru Primăria Comunei Miroslava!

Primăria Comunei Miroslava va reabilita și supralărgi breteaua de legătură între șoseaua de centură VODN28 și DC28 Balciu-Cornești-Proselnici-Vorovești. Proiectul va ajuta la fluidizarea traficului și, totodată, va crea o conexiune rutieră cu viitorul campus universitar realizat de Universitatea de Ştiinţele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” Iaşi (USV) în zona Ezăreni (AGRITECH). Licitația privind execuția lucrărilor a fost lansată săptămâna aceasta. Valoarea estimată a proiectului este de 5,32 milioane lei, durata lucrărilor fiind de 24 de luni.

„Menționăm că proiectul este complex, pentru realizarea acestuia fiind implicate mai multe instituții. Astfel, Guvernul României a emis o Hotărâre privind transmiterea a trei loturi de teren (suprafață totală de 6.465 metri pătrați) din domeniul public al statului și administrarea USV Iași în domeniul public al Comunei Miroslava, Consiliul Județean Iași a alocat o parte din fonduri, iar Primăria Comunei Miroslava a realizat studiul de fezabilitate și proiectul tehnic”, precizează reprezentanții Primăriei Comunei Miroslava.

Ce prevede proiectul

Proiectul include reabilitarea a două drumuri de acces la șoseaua de centură, refacerea unor drumuri laterale, amenajarea de podețe și rigole, amenajarea de intersecții cu DN28D și DC28, execuția de drenuri și ziduri de sprijin din gabioane, montarea de stâlpi iluminat (LED), relocarea de cămine de vizitare, efectuarea de lucrări de acostamente și scurgere a apelor, realizarea de lucrări de semnalizare rutieră (marcaje și indicatoare), de insule de separație și de siguranța circulației (parapeți metalici).

Citește și: https://vivafm.ro/2024/03/14/cerere-de-finantare-pentru-constructia-de-apartamente-la-miroslava/

Vizitează și: Primăria Comunei Miroslava – Primăria Comunei Miroslava (primariamiroslava.ro)

comments

comments