full screen background image

Sesiune a Parlamentului European al Tinerilor, la Rădăuţi

La Colegiul Național “Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi a avut loc prima sesiune a Parlamentului European al Tinerilor (EYP) din acest an din regiunea Moldovei și Bucovinei.

Evenimentul, desfășurat în limba engleză în cea mai mare parte a sa, a reunit 20 de elevi de gimnaziu și liceu dornici să dezbată și să propună soluții pentru problemele actuale cu care Uniunea Europeană se confruntă.

Participanții au avut ocazia să discute teme importante la nivel european, precum dezvoltarea inteligenței artificiale, cercetările medicale, cât și drepturile femeii.

Prin aceste dezbateri, elevii au putut să-și exprime liber opiniile, să învețe unii de la alții și să colaboreze pentru a deveni următoarea generație de tineri implicați civic.

Sesiunea a fost organizată de Darius Scutariu, fost elev al colegiului, cu sprijinul facilitatorilor Clara Hurjui și Ștefan Buhă, precum și al organizatorului Luca Oprea-Gancevici.

Aceștia le-au oferit elevilor participanți o experiență unică ajutându-i la fiecare pas cu explicații și îndrumări.

În urma sesiunii, participanții au devenit membri oficiali ai European Youth Parliament România, având acces să participe la sesiuni organizate de alte state membre ale Uniunii Europene, dar și să devină oficiali la alte sesiuni din cadrul organizației. Evenimentul a fost un real succes, demonstrând încă o dată importanța implicării tinerilor în discuțiile despre viitorul Europei.

 

 

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2024/05/28/targul-ofertelor-educationale-usv/

comments

comments