full screen background image

Atenţie la pericolele generate de unele jucării

În contextul Zilei Copilului, Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor Iaşi atrage atenția în legătură cu pericolele generate de unele jucării care se vând pe piață.

Tocmai de aceea – spun inspectorii – este important să achiziționați jucării numai din magazine sau raioane specializate, unde se eliberează documente de cumpărare, de care va fi nevoie în cazul unei reclamații.

Alegeți întotdeauna jucării potrivite pentru vârsta copilului, capacitățile și aptitudinile sale.

Jucăriile trebuie să fie însoțite de avertismente generale privind grupa de vârstă recomandată, deoarece jucăriile care nu sunt destinate unui grupe de vârsta specifice pot să îi rănească.

Verificați dacă produsele au marcate, în mod vizibil, coordonatele producătorului sau importatorului, numărul unic de identificare a jucăriei și marcajul de conformitate al Uniunii Europene.

De asemenea verificați existența instrucțiunilor de utilizare și a avertismentelor specifice, traduse obligatoriu în limba română.

 

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2024/05/24/fundatia-alaturi-de-voi-si-opya-inaugureaza-productia-de-cafea-proaspat-prajita/

comments

comments