full screen background image

Amenajarea Parcului Ciurchi din Iaşi

Demersurile municipalității ieșene pentru amenajarea Parcului Ciurchi continuă, întrucât o oază de verdeață și de recreere fiind absolut necesară în zona cartierului Tătărași.

Astfel, până pe 31 mai, Primăria Municipiului Iași așteaptă oferte la o licitație pentru proiectarea și execuția lucrărilor de amenajare a Parcului Ciurchi.

Prevederea bugetară este de aproximativ 20 de milioane de lei, fără TVA.

Firma sau asocierea de firme câștigătoare vor avea la dispoziție trei luni pentru proiectarea lucrărilor și 33 de luni pentru executarea acestora.

Suprafața totală de teren studiată este de aproape 64.000 de metri pătrați, din care spațiile verzi vor reprezenta aproape 58.000 de metri pătrați, locul de joacă – 1.060 de metri pătrați, iar drumurile, trotuarele și aleile de acces – 4.130 de metri pătrați.

Suprafața verde a terenului nu își va modifica dimensiunea, însă în urma restaurării va crește ca valoare în ceea ce privește calitatea vieții și aspectul estetic.

Vor fi plantați peste 120 de arbori, 1.000 de arbuști, iar suprafața cu gazon va ajunge la circa 56.000 de meri pătrați.

Vor fi montate bănci, mese de șah, echipamente sportive, de joacă și fitness, coșuri de gunoi, pergole, terenuri de sport, echipamente pentru parc dedicat câinilor etc.

Parcul Ciurchi, Tătărași, Primăria Iași

comments

comments