full screen background image

Premierul Marcel Ciolacu, Bogdan Cojocaru și Bogdan Balanișcu, întâlnire cu oamenii de afaceri din Iași

O delegație condusă de premierul Marcel Ciolacu, din care au făcut parte Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, Adrian Câciu, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene și Alexandru Stoica, secretar de stat la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației s-a întâlnit, vineri dimineață, cu oamenii de business din Iași.

Evenimentul a avut loc la compania ieșeană “Electra“, iar la întrunire au participat și Paul Stănescu, senator și secretar general al PSD, Mihai Tudose, europarlamentar PSD, Bogdan Cojocaru, președintele PSD Iași, și Bogdan Balanișcu, secretar de stat la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Discuțiile s-au concentrat pe investițiile publice aflate acum în derulare la Iași și în întreaga regiune a Moldovei și despre impactul pe care acestea îl vor avea. Marcel Ciolacu, prim ministru, a punctat proiectele majore aflate în execuție: Spitalul Regional de Urgență Iași și autostrăzile A7 și A8 care vor crea facilități și oportunități pentru mediul de business.

Oamenii de afaceri au explicat care sunt așteptările lor cele mai importante: dezvoltarea infrastructurii rutiere de mare viteză (construcția celor două autostrăzi), facilități pentru industria IT și pentru parcurile industriale. Totodată, aceștia au mai arătat necesitatea unor armonizări legislative pentru ca afacerile private să se poată dezvolta și, astfel, românii să nu mai părăsească țară în căutarea locurilor de muncă.

„Mediul de afaceri are nevoie de o altă abordare și deschidere din partea administrației județene. Discuția de ieri a fost foarte relevantă în acest sens. Alături de premierul Marcel Ciolacu ne asumăm să continuăm promovarea unor măsuri eficiente pentru zona de business astfel încât să fie încurajată producția, creșterea numărului de locuri de muncă și bineînțeles, anumite facilități specifice, pe domenii de activitate” a declarat Bogdan COJOCARU, candidatul PSD la funcția de președinte al Consiliului Județean Iași.

Întâlnirea a fost organizată la “Electra”, o companie 100% românească, specializată în proiectarea, dezvoltarea și producția de sisteme de interfonie, control acces și echipamente electronice, activând din anul 1991 atât în țară, cât și pe piețele din străinătate.

Anterior acestor discuții, premierul Marcel Ciolacu, miniștrii, parlamentarii și conducerea PSD Iași au fost pe șantierul de la Spitalul Regional de Urgență (SRU) Iași, o investiție de peste 660 de milioane de euro, având anul 2028 ca termen de finalizare.

„SRU reprezintă cea mai mare investiție realizată în ultimii zeci de ani pentru sistemul de sănătate din zonă. Din 2028, Iașul va beneficia de o unitate medicală modernă care va contiribui la creșterea calității și eficienței asistenței spitalicești de urgență. Guvernul condus de social-democratul Marcel Ciolacu demonstrează foarte clar că este preocupat de zona Moldovei. Lucrările sunt în graficul asumat de constructor și sunt convins că si următoarele etape se vor derula conform calendarului” a declarat menționat Bogdan BALANIȘCU, candidatul PSD la funcția de primar al municipiului Iași.

Ulterior, delegația a mers și la lucrările care se fac pe raza județului Iași la A7, autostrada Moldovei, Pașcani – Ploiești, un proiect de peste 6 miliarde de euro care va fi recepționat anul viitor. Primii aproape 150 kilometri vor fi deschiși traficului auto încă din acest an.

„E evident că A7 e în direcţia corectă şi anul acesta o să finalizăm 147,8 km, care vor fi daţi în circulaţie, fiindcă aşa am gândit şi cu constructorul, şi cu domnul Grindeanu (ministrul Transporturilor – n.n.), să dăm în circulaţie”, a declarat premierul Marcel CIOLACU, răspunzând presei.

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2024/05/17/eu-cu-cine-votez-cu-bogdan-balaniscu-candidat-psd-la-primaria-mun-iasi/

comments

comments