full screen background image

Noaptea Muzeelor, marcată în judeţul Neamţ

Cu ocazia Zilei Internaționale a Muzeelor, Complexul Muzeal Național Neamț organizează mai multe evenimente pentru publicul vizitator.

În cadrul Muzeului de Artă Piatra-Neamț, academicianul Georgeta Filitti va susține o conferință despre “România regală”, iar expozițiile temporare includ lucrările artistice ale lui Iulia Hălăucescu și Aida-Sușter Boțan.

La Muzeul de Științe Naturale Piatra-Neamț va fi prezentată o expoziție despre “Fasmidele, curiozități ale naturii”. Galeriile de Artă Lascăr Vorel găzduiesc o expoziție de sculptură și desen, iar Muzeul de Istorie Roman organizează un vernisaj și un simpozion despre viața satului și agricultură.

La Muzeul de Artă Roman va fi expusă o colecție dedicată artistului Mihai Olteanu, iar Muzeul de Istorie și Etnografie Târgu Neamț prezintă expoziția “Târgul de sub oraș”.

În colaborare cu Colegiul Național „Petru Rareș” din Piatra-Neamț, se va desfășura proiectul “Porți deschise la Rareș”, iar toate unitățile muzeale vor fi deschise gratuit între orele 18:00 și 22:00.

 

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2024/05/16/zilele-municipiului-roman-continua/

comments

comments