full screen background image

Echipa U13 a comunei Miroslava a devenit vicecampioană națională!

Tinerii fotbaliști pregătiți de Andrei Popa (antrenor la Știința Miroslava) au devenit vicecampioni naționali. Performanța a fost obținută în cadrul Cupei Satelor, competiție organizată de Federația Română de Fotbal (FRF) și dedicată echipelor din mediul rural.

În cadrul aceluiași eveniment sportiv, jucătorul miroslăvean Alexandru Telentin a fost desemnat jucătorul turneului.

Turneul final s-a desfășurat în perioada în perioada 9-12 mai, în comuna Merei din Județul Buzău. Premierea a fost efectuată de către președintele FRF, Răzvan Burleanu, însoțit de directorul tehnic al aceleiași instituții, Mihai Stoichiță și managerul departamentului scouting, Ion Geolgău.
Miroslava nu este la prima participare la un turneu final al Cupei Satelor. La ediția din anul 2022, copiii din comuna noastră, antrenați de prof. Bogdan Iordache, au reușit să ocupe un onorant loc patru la nivel național.

Traseul parcurs până în finală

Echipa Under 13 a Miroslavei a reușit să treacă de faza locală (Județul Iași), după ce a terminat pe primul loc într-o grupă din care au mai făcut parte Comunele Bălțați și Belcești, a depășit în semifinală Comuna Moțca și în finală Comuna Ruginoasa. Ulterior, jucătorii noștri au participat la faza regională a competiției, ce a avut loc la Bacău. S-au întâlnit campioanele Județelor Iași (Miroslava), Botoșani (Avrameni), Bacău (Săucești) și Vaslui (Lipovăț). Formația din Miroslava s-a impus împotriva tuturor și, astfel, s-a calificat la turneul final al Cupei Satelor.

În faza grupelor din cadrul turneului final, Miroslava a câștigat meciul cu jucătorii călărășeni din Ulmeni, a încheiat la egalitate cu fotbaliștilor constănțeni din Cumpăna și a pierdut în fața prahovenilor din Târgșoru Vechi. Alb-albaștrii au trecut în semifinală de Dumbrăvița (Județul Timiș), campioană națională la ultimele două ediții, iar în finală au cedat în fața celor din Târgșoru Vechi.

Rezultatele obținute de echipa Miroslavei în Cupa Satelor 2023-2024

FAZA LOCALĂ

În grupă

Belcești – Miroslava 0-4
Miroslava – Bălțați 0-0 (2-0, după penalty-uri)

În semifinală

Moțca – Miroslava 0-4

În finală

Ruginoasa – Miroslava 0-1

FAZA REGIONALĂ (ZONA MOLDOVEI)

Miroslava – Lipovăț (Vaslui) 4-0
Avrameni (Botoșani) – Miroslava 0-5
Miroslava – Săucești (Bacău) 2-0

FAZA NAȚIONALĂ

În grupă

* Târgșoru Vechi (Prahova) – Miroslava (Iași): 3-0
* Miroslava (Iași) – Ulmeni (Călărași): 2-0 (Rareș Lupu, Alexandru Telentin)
* Cumpăna (Constanța) – Miroslava (Iași): 0-0

În semifinală

* Miroslava (Iași) – Dumbrăvița (Timiș): 1-0 (Alexandru Telentin)

În finală

* Miroslava (Iași) – Târgșoru Vechi (Prahova): 0-3

Citește și: https://vivafm.ro/2024/03/25/laboratoare-moderne-in-scolile-din-miroslava/

Vizitează și: Știința Miroslava – Site oficial (stiintamiroslava.ro)

comments

comments