full screen background image

Muzeul “Veronica Micle” Tg Neamţ, unic în țară

Târgu Neamț este un loc special își păstrează legătura vie dintre doi dintre cei mai importanți poeți români, Mihai Eminescu și Veronica Micle.

Muzeul “Veronica Micle” este unic în țară, dedicat celei care a fost muza și iubita lui Eminescu.

Situat într-o casă cu o istorie încărcată de semnificație, muzeul oferă o incursiune fascinantă în viața și operele poetei.

Casa în care este amenajat muzeul a fost construită în 1834 de către Mănăstirea Neamț și cumpărată în 1850 de Ana Câmpeanu, mama Veronicăi Micle.

Casa rămâne în posesia familiei și devine locuința Veronicăi, după ce aceasta s-a stabilit în Târgu Neamț împreună cu familia sa.

Casa este un martor al dragostei lor, iar după căsătoria Veronicăi cu profesorul Ștefan Micle, imobilul devine parte a zestrelei sale.

Muzeul adăpostește o colecție impresionantă de obiecte personale, manuscrise, corespondență și documente care ilustrează viața și activitatea Veronicăi Micle.

În prima cameră a muzeului, vizitatorii pot admira vitrine ce găzduiesc obiecte personale și panouri care prezintă biografia poetului, relația cu Eminescu, precum și opinii despre creația sa literară.

 

 

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2024/05/08/ziua-independentei-va-fi-marcata-la-piatra-neamt/

comments

comments