full screen background image

Tu ai aflat cum se joacă Pontoon?

Pontoon nu este un joc atât de renumit precum vărul său, blackjackul. Dar este destul de mult jucat prin Marea Britanie și Australia. În acest ghid, îți arătăm câte ceva despre regulile de joc, strategii și bineînțeles, aspectele care îl diferențiază de blackjack.

Așa cum te așteptai, Pontoon este un joc de cărți care îți poate aduce câștiguri, dacă te joci așa cum trebuie. La fel ca la blackjack, ai nevoie de unele abilități și strategii.

Este posibil să apară și prin cazinourile online din România, iar atunci îl poți juca și tu. Ca să nu riști bani pe un joc mai necunoscut, te poți folosi și de bonusuri fără depunere.

Pontoon vs Blackjack

Scopul principal la blackjack este să bați mâna dealerului, dar fără să ai mai mult de 21 de puncte. Acest aspect nu se schimbă la Pontoon. Apoi, este asemănătoare și desfășurarea rundelor. După ce plasezi pariul inițial, tu și dealerul primiți câte 2 cărți. Apoi, ai la dispoziție mai multe opțiuni. Vei lua o decizie în funcție de mâna pe care o ai. O mână câștigătoare este plătită în mod normal, adică 2x miza.

Am vorbit de asemănări, dar hai să vezi diferențele:

  • Poți câștiga runda chiar dacă nu ai o mâna mai mare decât a dealerului. Condiția este ca mâna ta să aibă 5 cărți și bineînțeles, să nu sară peste 21 de puncte. Această situație se mai numește ” 5 card trick” sau ”Charlie”. Dacă jucătorul are 5 cărți care nu depășesc 21 de puncte, nu mai contează ce mână are dealerul. Jucătorul va fi câștigător și primește 3x pariul.
  • Mâna blackjack (As + orice carte cu valoarea 10) se numește Pontoon și plătește 3x miza.
  • Dealerul va avea ambele cărți cu fața în jos.
  • În cazul de egalitate, dealerul este câștigător.
  • Jucătorul trebuie să extragă o carte dacă totalul este sub 15 puncte.
  • Jucătorul poate lua o carte după dublarea mizei.
  • Jucătorul are voie să dubleze sau să ia mai multe cărți după împărțirea unei mâini cu ași.

Termeni diferiți la Pontoon

Pontoon folosește alți termeni pentru operațiuni față de blackjack:

  • Twist: este Hit de la blackjack, procedeul prin care mai iei o carte.
  • Stick: este Stand din blackjack, adică decizi să nu mai extragi cărți.
  • Buy: dublezi miza.
  • Split: acesta este ca la blackjack, doar că pe a doua mână formată poți plasa un alt pariu.
  • Surrender: la fel ca la blackjack. De asemenea, nu este întotdeauna disponibilă.

Abilități mai bune de joc

La Pontoon, ai nevoie de abilități excelente. Nu vei vedea cărțile dealerului atunci când îți vei face mâna. Așa cum ai văzut, trebuie să dai Twist (să extragi carte) dacă punctajul este sub 15.

Pașii pe care trebuie să-i urmezi la joc sunt următorii:

  • Alege o sumă pe care vrei să o pariezi. Îți recomandăm să începi cu cele mai mici mize posibile.
  • Apasă butonul de începere, astfel ca dealerul să împartă cărțile.
  • Vezi ce punctaj ai și alege operațiunea conform celor enunțate în capitolul de mai sus.
  • Așteaptă rezultatul și mâna dealerului. Și acesta poate extrage cărți. Trebuie să extragă la 16 și 17 moale (6 + As) și să stea la 17 tare (o mână compusă din orice cărți, cu excepția Asului).
  • Începe o nouă rundă cu același pariu sau altul.

Strategii

Pontoon se joacă cu 8 pachete de cărți, ceea ce face contorizarea cărților foarte dificilă. Așadar, este greu să folosești strategia de contorizare de la blackjackul single deck în cazul jocului Pontoon.

Dar dacă folosești strategiile care trebuie, poți reduce semnificativ avantajul casei. Coeficientul RTP maxim al jocului este de 99,65%.

Pontoon are un tabel pe care trebuie să-l cunoști dacă vrei să joci. Acesta îți arată ce operațiune să faci în funcție de mâna pe care o ai. Este foarte detaliat, în sensul că include mâinile tari și moi, alături de perechi. În cazul perechilor, îți arată la ce mâini merită să dai Split.

Altfel, la fel ca la blackjack, ai nevoie de răbdare, disciplină și capacitatea de a accepta pierderile. De asemenea, ai nevoie și de o strategie de pariere cu care te asiguri că nu vei avea pierderi prea mari.

 

Concluzii

Pontoon este un joc extrem de interesant, asemănător cu blackjackul. Totuși, unele reguli sunt diferite. Cea mai interesantă este mâna Charlie, unde poți câștiga runda chiar dacă ai mai puține puncte decât dealerul.

Un dezavantaj pare faptul că nu vezi nicio carte a dealerului, dar acest lucru nu te va încurca atât de mult. Și pentru că nu poți să vezi o carte, nici nu există posibilitatea să plătești asigurarea în cazul unui Pontoon. Oricum, mâinile cu 21 de puncte din prima sunt rare și la Pontoon, și la blackjack.

O altă asemănare este că la ambele jocuri ai nevoie de abilități și contribui la rezultat. Dacă alegi strategia potrivită, scazi avantajul casei la numai 0,35%.

 

comments

comments