full screen background image

Destinații potrivite pentru luna de miere în 2024

Sezonul nunților se apropie cu pași repezi și cei aflați în această situație se întreabă și care sunt cele mai bune destinații pentru luna de miere în 2024. Ți-am pregătit astfel un scurt ghid cu 4 destinații atât din Europa cât și din zone mai exotice.Pentru cei cu un buget mai scăzut, orașe din Europa pot fi o idee bună, iar dacă îți dorești o destinație mai exotică există numeroase alte opțiuni.

Maldive

Când spui destinații de vis pentru luna de miere, sunt șanse bune să-ți treacă prin minte și Maldive. Insulele de aici au un farmec aparte și oferă plaje magnifice, apă cum rar mai găsești undeva și condiții de lux. Costurile pentru o vacanță în Maldive diferă în funcție de resortul pe care îl alegi.

Dacă îți dorești să stai pe un atol, cu siguranță trebuie să te aștepți să plătești cel puțin 2000 de euro de persoană la All Inclusive numai pentru cazare. Dar dacă alegi o insulă de localnici, poți găsi cazări decente și de la 80 de euro pe noapte pentru o cameră, cu mic dejun inclus. Ia în calcul și prețul excursiilor pe care le veți face acolo. Cât privește zborul, poți lua bilete cu o companie low-cost din București, cu prețuri ce pornesc de la 400-500 de euro de persoană, cu escală în Abu Dhabi.

Roma

Este unul dintre cele mai romantice orașe din Europa și din acest motiv a fost inclus adesea în topuri cu locuri potrivite pentru luna de miere. Despre Roma se spune că este un muzeu în aer liber, iar arhitectura impresionează la fiecare pas. Iar dacă sunteți gurmanzi, cu siguranță veți ajunge în locul potrivit. Impresionează și prin obiective turistice precum Fontana di Trevi, Panteonul, Bazilica Sfântul Petru și Castelul Sant’Angelo.

Desigur, simbolul orașului este Colosseumul. Acesta are o vechime de aproape de 2 milenii și cel puțin 7 milioane de oameni îl vizitează anual. Fiind simbolul orașului, Colosseumul a fost scenă de filmare și pentru producții ca Spectre și Jumper, dar poate fi văzut și în câteva jocuri video, cele mai cunoscute fiind Gladiator: Roadto Colosseum și Colosseum: RoadtoFreedom. În același timp, Colosseumul apare și într-un joc de casino online creat de compania Endorphina. Slotul se numește Aroundthe World și prin el poți descoperi și alte obiective turistice din alte țări, cum ar fi Marele Zid Chinezesc, Taj Mahal și Piramidele din Egipt.

Bali

Tot la capitolul destinații exotice se află și Bali. Este o destinație pentru cei care își doresc o vacanță relaxantă, în care să se reconecteze cu natura și cu viața simplă, lipsită de stres. Bali are numeroase destinații de plajă, dar aici mai poți descoperi și locații precum templele Pura Ulun Danu Bratan și Pura Tanah Lot.

Paris

Parisul mai este cunoscut și sub denumirea de “orașul iubirii”, așa că este de înțeles de ce este o destinație potrivită pentru luna de miere. Sunt multe activități romantice pe care le poți face aici. O cină în Turnul Eiffel sau o croazieră pe Sena sunt printre lucrurile pe care le puteți face. Desigur, ca obiective turistice aveți o mulțime de locuri de vizitat.

Muzeul Luvru, Arcul de Triumf și Museed’Orsay sunt printre cele mai populare. Iar dacă vreți să faceți și excursii în afara orașului, puteți să mergeți la Versailles sau la Disneyland. Ține cont că pentru multe dintre obiectivele turistice din Paris aveți nevoie de cumpărarea biletelor în avans, deoarece vara și toamna orașul este foarte aglomerat.

Sursa foto canva.com

comments

comments