full screen background image

Petiția online “Diaspora restart!” a adunat peste 10.500 de semnături

Petiția online “Diaspora restart!”, pentru menținerea actualelor curse aeriene şi  pentru creșterea numărului de curse pe Aeroportul Internațional “Ştefan cel Mare” Suceava, a adunat peste 10.500 de semnături.

Petiţia a fost inițiată de un om de afaceri.

În textul petiției, care poate fi semnată la acest link https://www.petitieonline.com/diaspora_leaga_suceava_de_marile_orase_europene#form, se arată că „din Bucovina și zona de nord a Moldovei, precum și din Regiunea Cernăuți din Ucraina avem un număr foarte mare de români plecați peste hotare, în țări precum Italia, Spania, Marea Britanie, Germania, Franța, Belgia, Irlanda, Israel, Olanda, Austria și Cipru.

Ținând cont de acest lucru, diaspora solicită lansarea de noi curse aeriene din principale orașe europene către Aeroportul <Ștefan cel Mare> din Suceava, care să faciliteze călătoriile și să aducă familiile împreună cât mai des posibil.”

Conducerea aeroportului continuă tratativele cu mai multe companii, în vederea creșterii numărului curselor externe, atât de linie, cât și în regim charter.

În primul trimestru al anului, aeroportul sucevean s-a situat pe locul al cincilea la nivel național în privința numărului de pasageri procesați.

După darea în folosință a terminalului II, o altă investiție importantă va fi achiziția unui sistem modern de aducere la sol a aeronavelor, pe timp de ceață.

Unul dintre atuurile aeroportului sucevean rămâne tranzitul călătorilor ucraineni, al căror număr a crescut constant în ultimii ani.

 

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2024/01/16/aeroportul-suceava-dotat-cu-un-sistem-modern-de-aducere-a-avioanelor-la-sol/

comments

comments