full screen background image

Șoseaua de centură a municipiului Botoșani a fost scoasă la licitație

Lucrările pentru şoseaua de centură ocolitoare a municipiului Botoșani, prin Curtești, au fost scoase la licitație.

Tronsonul de 10 kilometri va avea continuitate în drumul expres Botoşani — Suceava,  care se va descărca lângă Aeroportul Salcea  și va avea patru sensuri giratorii. Va fi un drum cu două benzi de 2,5 metri, parcare pentru mașini mari, spațiu de relaxare și altele.

Această licitaţie are o valoare de peste 60 de milioane de euro, iar termenul pentru depunerea ofertelor este 27.05. 2024, ora 15.00.

“Printre beneficiile acestei investiții se numără dezvoltarea regională a zonei, fluidizarea traficului, devierea traficului de tranzit, micşorarea timpilor de parcurs, reducerea numărului de accidente şi punerea în evidentă a atracţiilor turistice din judeţul Botoşani.” a declarat primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei.

“Am creat o strategie bine articulată. Drumul Expres Botoșani – Suceava, centura municipiului și apoi Drumul Județean Lebăda – Vorona – Joldești – Roșcani descriu cu sectorul Autostrăzii A7, Pașcani – Suceava un cerc, care va lega județul în două puncte de rețeaua de autostrăzi a România, la Salcea și Roșcani. Deci, se creează astfel conectivitatea cu A7 (Autostrada Moldovei) și, ulterior, la Pașcani, cu A8 (Autostrada Unirii).

Eforturile noastre comune nu se opresc aici. Echipa social-democrată, condusă de domnul primar Cosmin Andrei, a pus bazele și celui de al doilea sector de centură, cel care va lega sectorul actual de Drumul Național DN29D Botoșani – Ștefănești, recent modernizat, care deschide astfel și calea spre Republica Moldova.” a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.
După termenul de 27 mai, urmează evaluarea ofertelor şi soluţionarea eventualelor contestaţii, apoi va fi dat ordinul de începere a lucrărilor. Proiectul este cu finanțare europeană şi nu este nevoie de cofinanțare din partea Primăriei.

comments

comments