full screen background image

Muzica clasică și excelența în Educație se întâlnesc la „Gala Bursele Rotary ACADEMICA”

Luni, 29 aprilie 2024, va avea loc un eveniment caritabil, care își propune să strângă fonduri pentru studenți cu rezultate academice excepționale, dar cu o situația financiară precară, în cadrul programului de burse Rotary ACADEMICA.

Rotary Club Iași Curtea Domnească, împreună cu Orchestra de cameră „Sonos Alumni” organizează  Gala Bursele Rotary ACADEMICA.
Se anunță o seară muzicală de excepție, în care eleganța și emoția muzicii clasice, vor fi îmbinate cu poezia. Protagoniști vor fi membrii orchestrei de cameră „Sonos Alumni” ai Universității Naționale de Arte „George Enescu”, formată din studenți și absolvenți ai prestigiosului Conservator ieșean, alături de invitatul special al serii, actrița Cezara Fantu.
Concertul se va desfășura la Ateneul Național din Iași, Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan”

75 de burse și 150.000 de euro pentru programul Bursele Rotary ACADEMICA

Evenimentul este unul caritabil și are ca scop strângerea de fonduri pentru programul de burse Rotary ACADEMICA, susținut de Club Rotary Iași Curtea Domnească.

Prin acest program, studenții care fac dovada excelenței academice și a unei înalte motivații pentru studiu, dar care au o situație financiară modestă, sunt susținuți cu burse de către Clubul Rotary Iași Curtea Domnească. Anul acesta, 15 tineri cu rezultate excepționale la învățătură vor beneficia de burse.

Până în prezent, în cei 5 ani de derulare (între anii 2018 și 2023), pentru acest program a fost alocat un buget total de 150.000 de euro, fiind acordate 75 de burse.

Pentru participare la spectacol, donația minimă este de 150 de lei. Link donații aici.

Sumele colectate vor fi virate către Programul de burse Rotary ACADEMICA.

Programul serii de gală
Programul serii ne introduce în universul sonor al unor compozitori de geniu.

Cu un itinerariu muzical desfășurat sub egida serenadei și dedicat spiritului primăvăratic, concertul va include opus-uri de Mozart, Haydn, Schubert, trei mari compozitori definitorii ai clasicismului vienez, dar și o nouă descoperire muzicală plină de jovialitate si, odată cu serenada semnată de Oscar Strauss.

Actrița Cezara Fantu va susține mai multe momente recitative care vor complementa aceasta sărbătoare a primăverii, în prezentarea maestrului de ceremonii Lucian Bălănuță.

Mai multe informații despre eveniment aici: https://bit.ly/3TTSkl2

Link pentru donații : https://rotaryiasicurteadomneasca.ro/produs/donatie-bursele-rotary-academica/

comments

comments