full screen background image

Continuă lucrările pe coridorul Traian-Decebal în Piatra Neamţ

Primarul municipiului Piatra Neamţ, Andrei Carabelea, a avut o ședință de lucru cu constructorii de pe coridorul Traian-Decebal, pentru a stabili obiectivele și calendarul pentru perioada următoare.

La mijlocul acestei săptămâni este programată faza determinantă, ultima etapă înainte de începerea lucrărilor la dala de beton.

În condiții meteo favorabile pentru procesele tehnologice de execuție, constructorul a estimat un termen de finalizare a dalei de beton pe tronsonul Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu” – Spitalul Județean la începutul lunii mai.

În cazul unor întârzieri cauzate de vreme, antreprenorul și-a asumat că acestea vor fi recuperate într-un termen rezonabil.

Pe aceeași bucată, constructorul estimează că va turna primul strat de asfalt la finalul lunii mai.

După finalizarea lucrărilor la magistrala de apă, se va aplica aceeași soluție tehnică, de refacere a dalei de beton și în zona Piața Mihail Kogălniceanu – Bd. Decebal, acolo unde situația impune acest lucru, și apoi se va turna stratul de asfalt.

La lucrarea magistralei de apă, au început lucrările la ultimul cămin de pe tronson, cel din dreptul pârâului Borzoghean, la cel de la intersecția cu strada Durăului se va pune capacul și urmează montarea căminului pentru debitmetru, iar la intersecția cu strada Eroilor va fi montat un cămin prefabricat.

Amenajarea spațiilor verzi și montarea jardinierelor și a mobilierului urban este estimată pentru sfârșitul lunii mai – începutul lunii iunie.

Mobilierul va fi unitar, în concordanță cu cel de pe coridoarele finalizate, Dimitrie Leonida și Mihai Viteazul.

 

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2024/04/12/proiect-de-padure-urbana-in-piatra-neamt/

comments

comments