full screen background image

Ansamblu Arhiepiscopal, la Suceava

Aflat în vizită la Suceava la sfârșitul săptămânii trecute, premierul MARCEL CIOLACU a efectuat și o vizită la Mănăstirea Sf. Ioan cel Nou, acolo unde se efectuează ample lucrări de refacere și consolidare.

El a fost întâmpinat de arhiepiscopul CALINIC al Sucevei și Rădăuților, care i-a prezentat șantierul și diverse date istorice.

CALINIC a profitat de prilej și i-a solicitat premierului să facă demersuri pentru acordarea contribuțiilor personalului neclerical și pentru atribuirea a cel puțin 20 hectare de teren pentru construirea unui Ansamblu Arhiepiscopal.

Totodată, CALINIC i-a cerut lui CIOLACU să susțină, în continuare, lucrările de restaurare și consolidare a monumentelor UNESCO, precum și cele de construire a așezămintelor eclesiale, socio-medicale și filantropice.

La finalul întâlnirii, primul ministru a primit Ordinul Crucea Bucovinei pentru „remarcabila activitate dedicată bisericii și comunității”.

Prezent la Suceava la o întâlnire electorală, MARCEL CIOLACU a evitat să spună dacă va candida la funcția de președinte al României, în acest an.

El nu a menționat nici dacă va prefera, în continuare, fotoliul de prim ministru.

CIOLACU a precizat că decizia va fi luată, în interiorul PSD, după alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie.

 

 

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2024/04/15/elevi-ai-cneh-calificati-la-olimpiada-nationala-de-religie/

comments

comments