full screen background image

Clubul Dojo Master are 25 de sportivi în lotul naţional de Karate Fudokan

În perioada 5-7 aprilie 2024, la Sf.Gheorghe – Sepsi Arena s-a desfăşurat Finala Campionatului Naţional de Karate Fudokan, organizat de către Asociaţia Cluburilor Fudokan din România şi a preşedintelui Federației Mondiale de Karate Fudokan, sensei Constantin Caliman – 7 dan.

Invitat de onoare a fost Soke Ilija Jorga – 10 dan, întemeietorul stilului Fudokan.

La start s-au aliniat aproximativ 500 de sportivi din 27 de cluburi din România.

Delegatia clubului Dojo Master Iaşi, condusă de sensei Răzvan Popa – 6 dan a fost formată din 63 de persoane, dintre care 40 de sportivi.

“Sunt foarte mândru și bucuros de rezultatele obținute de către sportivii mei, pe care vreau să-i felicit pe această cale, competiția fiind una dintre cele mai puternice dintre cele la care am participat, concurența fiind foarte mare, deoarece doar primii patru sportivi se califică la lotul pentru pentru Campionatul European si Mondial.

În urma rezultatelor, clubul Dojo Master are calificaţi 25 de sportivi în lotul naţional.

Una dintre surprizele campionatului și spre bucuria ieșenilor este reîntoarcerea în activitatea competiţională a multiplei campioane europene, mondiale, a sportivei şi antrenoarei Irina Simirad – 4 dan, alaturi de Lucian Simirad – 4 dan.

Aceasta a revenit dupa o pauză de peste 20 de ani şi a reuşit să-şi reconfirme titlul de campioană națională la kata si vicecampioană națională la proba fuku-go.

Ne dorim o colaborare pe termen nelimitat şi deschiderea unei secţii noi de karate, a patra, în zona Tg. Cucu, dupa cele din Bârnova, Miroslava şi Tudor Vladimirescu.

În scurt timp vom deschide şi a cincea secție în colaborare cu sensei Paul Cocuz, pentru a ne ridica nivelul şi bagajul de cunoștințe.

Îmi doresc să duc la alt nivel karate-ul ieșean, cu 5 secții si cu antrenori licențiați, acreditați, cu cursuri de antrenor la zi și sperăm că vom fi de departe liderii karate-ului din Iași!

O altă confirmare a valorilor karate-ului ieşean este promovarea la gradul de 4 dan a lui Paul Cocuz de către sensei Ilija Jorga – 10 dan, după o activitate de peste 35 de ani.

Una dintre revelațiile competiţiei a fost Komarova Mariia (Ucraina) venită în clubul nostru de 8 luni şi care are un potenţial imens pe care vom încerca să-l fructificăm la maxim.

Din păcate pentru Mariia şi pentru noi, aceasta nu a obţinut decât locul al lll-lea, exclusiv din cauza arbitrajului deficitar pe proba de Karate Sportiv, la cea mai râvnită probă kumite sambon.

De aceeaşi soartă a avut parte şi Popa Răzvan Alexandru, obtinând acelasi loc lll la proba de kumite sambon, antrenamentele acestuia fiind posibile cu sprijinul oferit de către Liceul cu Program Sportiv Iaşi, a doamnei antrenor de atletism Agafiţei Gica, a doamnei diriginta Benta Dana şi a domnului director Vasile Viciu Tanase, iar pe aceasta cale dorim să le mulţumim.

În scurt vom reveni cu o surpriză extrem extrem de mare pentru iubitorii sportului ieşean, dar mai ales a iubitorilor arţelor marţiale”, a declarat Răzvan Popa, preşedintele clubului Dojo Master.

“A fost un campionat greu de 3 zile, cu mulţi copii buni, pasiune şi dăruire.

Au curs şi lacrimi, au fost şi explozii de bucurie pentru cei care şi-au văzut munca răsplătită cu medalii.

Au fost zile de foc, ca să mă exprim aşa, pentru toţi.

Sportivi, antrenori, arbitri.

Ziua a doua am arbitrat de la 9 dimineaţa pana la 12 noaptea, a fost greu.

Colaborarea cu sensei Răzvan Popa am început-o în urmă cu un an.

Ne leagă o veche prietenie. Ne-a fost elev mie si Irinei.

Era copil şi era foarte talentat. Se modela foarte uşor, avea viteză şi tehnica se lipea de el imediat.

A muncit mult. Stofă de campion.

Am mai avut aşa un elev, pe care aş vrea să-l menţionez, Boicu Alexandru. Aceeaşi alură, aceeaşi atitudine de campion.

De data aceasta Răzvan este cel care a insistat sa ne reactivam, eu şi Irina Simirad, şi am început să colaborăm.

Dojo Master are de acum încă 2 antrenori, iar copii au doar de câştigat, primind un plus şi din experienţa noastră, a doi antrenori foşti sportivi medaliaţi.

Din data de 15 aprilie vom deschide o noua locaţie pentru începători, în Tg. Cucu, orele 10-12, unde eu şi Irina ne vom ocupa de ei, în zilele de sâmbătă şi duminică. Şedinta va fi de o oră. Pe masură ce vor avansa, va fi de o oră şi jumătate.

Pentru înscrieri ne găsiţi pe pagina de Facebook: lucian irina simirad, Clubul Sportiv Dojo Master Iaşi sau www.dojomaster.ro“, a declara Lucian Simirad.

Rezultate obţinute

Secţia Bârnova:

1.Campeanu Iustin

2.Caraiman Bogdan

3.Rusu Darius

4.Chireac Oliver

5.Dediu Flavius

6.Cleminte Alexandru

7.Chirila Radu

În total, 1 loc 1, 1 loc 2, 7 locuri 3.

 

Secţia Miroslava:

1.Manea Matei

2.Cocuz Kevin

3.Balanici Darius

4.Gavrilescu Paul

5.Komarova Mariia

6.Dascalu Briana

7.Dumitrasca Stefan

8.Dumitrasca Mihai

9.Olaru Eduard

10.Carlescu Raul

11.Ramascanu Nicholas

12.Popa Cristian

13.Murarasu Ionut

14.Insuratelu Petru

15.Insuratelu Petruta

16.Achirei Vlad

În total, 5 locuri 1, 7 locuri 2, 21 de locuri 3.

Secţia Iaşi:

1.Popa Razvan Alexandru

2.Adascalitei Mihai

3.Adascalitei Ioan

4.Tarhon Onu Victor

5.Tuiu Daniel

6.Cocuz Paul

7.Posteuca Ioan

8.Dumitrasca Mihai

9.Odoviciuc Andrei

10.Simirad Irina

În total 3 locuri 1, 7 locuri 2, 4 locuri 3.

“Mulţumim domnului primar al comunei Miroslava, Dan Niţă, şi domnului primar al comunei Bârnova, Mihai Balan, pentru efortul şi susţinerea sportivilor şi a clubului nostru şi pentru susţinerea sportului în general.

Mulţumim sponsorului principal Murfatlar Vinul, Izocon, Cos Laboratories, Hill Center, Grand View Hotel, Romcontrol, Tsg Construct Autopit şi Optica Vision For You.”, a mai transmis Răzvan Popa.

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2024/04/10/eveniment-caritabil-pentru-sustinerea-copiilor-cu-dizabilitati-din-iasi/

comments

comments