full screen background image

Proiect de dotare a bibliotecilor școlare de la sate

De Ziua Internațională a Cărții pentru Copii, Asociația ACVO anunță înscrierile pentru proiectul ”Bibliotecile ACVO” prin care vor fi dotate biblioteci școlare de la sate din județul Iași.

Fiecare dintre cele cinci școli care vor fi selectate va primi, în perioada septembrie – noiembrie, 1000 de cărți noi, interesante și atractive pentru copii, iar elevii aflați în clasa a V-a în momentul dotării vor participa la concursuri de citit până la finalizarea gimnaziului.

Înscrierile sunt așteptate până la data de 3 mai 2024, pe adresa de e-mail contact@acvo.ro, și trebuie să conțină următoarele informații: numele școlii, numele și datele de contact ale cadrului didactic ce face înscrierea (telefon, e-mail), numărul elevilor din unitatea de învățământ, fondul de carte de care dispune școala, numărul elevilor cititori și numărul cărților citite de la începutul anului școlar 2023-2024, activitățile derulate în școală prin care este încurajat cititul.

Nu pot fi înscrise unitățile de învățământ care beneficiază deja de o bibliotecă ACVO.

”Bibliotecile ACVO” este un proiect al Asociației ACVO, demarat în anul 2021 cu scopul de a încuraja cititul în rândul copiilor.

15.000 de cărți noi au ajuns până acum în 14 comune și o suburbie a municipiului Pașcani, volume semnate atât de autori clasici, din lecturile școlare obligatorii și suplimentare, cât și de autori contemporani, mai aproape de interesele și realitățile micilor și tinerilor cititori.

574 de copii din cei peste 6.700 care au acces la cărțile ACVO participă anul acesta la concursul de citit, o componentă importantă a proiectului.

 

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2024/04/03/actiuni-de-curatenie-in-pietele-din-iasi/

comments

comments