full screen background image

Centrală fotovoltaică la Antibiotice Iași

Antibiotice Iași a pus în funcțiune o centrală electrică fotovoltaică de 2,5 MW, investiție ce face parte din strategia de dezvoltare durabilă a companiei.
Proiectul centralei fotovoltaice a presupus implementarea soluțiilor Parapet, companie de construcții în sectorul regenerabil, de proiectare, infrastructură mecanică, electrică și de management.

Investiția totală în acest proiect este de 11.8 milioane de lei, din care suma de 4.078.620 de lei este acordată de către Ministerul Energiei din fonduri europene aferente Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), diferența fiind asigurată din fondurile proprii ale companiei.

Centrala electrică fotovoltaică asigură producerea unei cantități anuale de energie electrică care va acoperi 26,4% din necesarul funcționării platformei industriale de la Iași, prin raportare la consumul înregistrat în anul 2021.

Noua facilitate va produce, în medie, 3.500 MWh/an, reducând amprenta de carbon cu peste 2.000 de tone anual și va contribui, astfel, la dezvoltarea rezilienței la schimbările climatice prin reducerea emisiilor cu efect de seră.

„Reducerea amprentei de carbon, în perspectiva UE de a atinge neutralitatea climatică în orizontul 2050, reprezintă o preocupare strategică pentru Antibiotice. Ne-am construit o strategie privind eficiența energetică pe platforma noastră care să asigure un anumit grad de autonomie energetică în procesele industriale, iar această investiție reprezintă un pas important în această direcție. Din totalul energiei anuale consumate vom asigura, prin acest parc fotovoltaic, peste un sfert din surse regenerabile și acest aspect va contribui semnificativ la procesul de decarbonizare”, a declarat Ioan Nani, director general Antibiotice Iași.

„Ne bucurăm să vedem tot mai multe companii românești, din sectoare economice diverse, implicate în eficientizarea producției și consumului de energie electrică și, în egală măsură, preocupate de o dezvoltare sustenabilă a activității acestora. Ne aplecăm asupra nevoii fiecăreia și venim cu soluții personalizate, la cheie, pentru a le sprijini să-și îndeplinească obiectivul, respectiv să-și asigure cât mai mult din necesarul de energie electrică din surse proprii, regenerabile. Centrala fotovoltaică instalată pentru Antibiotice Iași e un proiect de referință în acest sens, ne bucurăm să fim parte din soluțiile de sustenabilitate adoptate de companie”, a declarat Andrada Moldovan, CEO Parapet.

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2024/03/27/program-de-salubrizare-in-zona-c-a-rosetti/

comments

comments