full screen background image

Sesiune de formare a directorilor din învățământul preuniversitar, zona Rădăuți

Colegiul Național “Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi a fost luni gazda sesiunii de formare a directorilor unităților de învățământ preuniversitar din zona Rădăuți, având ca tematică aplicarea procedurii privind gestionarea cazurilor de violență din unitățile de învățământ.

Activitatea de formare a fost organizată de ISJ Suceava, în colaborare cu CJRAE, DGASPC și IPJ, instituții partenere în activitățile de prevenire și combatere a violenței în mediul școlar.

Doamna inspector școlar pentru educație formală, Tatiana Vîntur, din partea ISJ, a prezentat aspecte referitoare la reperele legislative care reglementează domeniul violenței școlare.

Doamna prof. consilier școlar Narcisa Gabriela Popa – coordonator CJAP – CJRAE Suceava, care a prezentat diferitele situații de violență prevăzute în “Procedura managementului cazurilor de violență și implicarea profesorilor consilieri școlari”, a subliniat importanța comunicării între instituțiilor implicate în legătură cu abuzul asupra copilului în afara mediului școlar.

Doamna Mihaela Abageru, expert superior – Serviciu Intervenție în Regim de Urgență în domeniul asistenței sociale, din partea DGASPC, a vorbit despre felul în care colaboreaza instituția pe care a reprezentat-o cu mediul școlar.

Doamna comisar Marioara Niga, din partea IPJ, Biroul de Siguranță școlară, a prezentat cadrul legal de incriminare a faptelor de violență și obligațiile, posibilitățile și limitele legale de acțiune ce revin autorităților școlare și celorlalte autorități ale statului cu atribuții în cazurile de violență.

Sesiunea a fost organizată de echipa managerială a colegiului, reprezentată de director, prof. Adrian-Nicolae Puiu, și director adjunct, prof. Luminița-Mirela Lăzărescu.

 

 

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2024/03/26/balada-doamnelor-de-azi-o-dezbatere-pe-tema-femeii-moderne/

comments

comments