full screen background image

Drepturi cerute în stradă de zeci de asistenți personali

Asistenții personali din județul Botoșani au protestat, marți timp de două ore, în fața Palatului Administrativ, pentru a-și cere drepturile salariale.

Aceștia se simt umiliți și discriminați de actuala guvernare, care a eliminat categoria profesională defavorizată – asistenți personali – din grila de salarizare privind familia ocupațională sănătate și asistență socială în mod discreționar și discriminatoriu.

Din această cauză, asistenții personali nu beneficiază de o serie de drepturi, între care majorare salarială,   recunoașterea sporului de vechime și spor pentru condiții de muncă, chiar dacă aceștia îngrijesc persoane încadrate în grad de handicap grav.

Sindicaliștii spun că salariații din centrele rezidențiale pentru persoane cu dizabilități beneficiază de spor de condiții de muncă de până la 50%, chiar dacă îngrijesc aceeași categorie de beneficiari iar riscurile sunt aceleași.

Acțiunea a fost organizată de  Sindicatul IMPACT Botoșani, care reprezintă interese unui număr de peste 250 de asistenți personali care îngrijesc persoane cu dizabilități grave.

Vă recomandăm să citiți și:

Crucea Bucovinei” pentru Vlad Plăcintă, președintele Asociaței “Salvează o inimă”

comments

comments