full screen background image

Elevii din Miroslava vor învăța într-o „școală verde”

Continuă investițiile în educație în Miroslava. Comuna va avea, în curând, o nouă școală, cu 24 de săli de clasă. Acest proiect prevede ca școala să fie una „verde” și ar putea fi dată spre folosință în anul școlar 2025-2026.

„Mai avem o școală pe care o așteptăm, este vorba despre școala verde, cu 24 de săli de clasă. Ea va fi dotată cu panouri fotovoltaice și cu tot ce înseamnă eco. Acest proiect a intrat în ultima etapă de evaluare iar apoi va începe construcția. Documentația durează cel mai mult. Școala în care învățăm a fost construită în nouă luni, deci la fel ar putea dura și construcția noii școli.

Sperăm că din anul școlar 2025-2026 să putem intra în școala respectivă. Acolo vom avea activități specifice, vom responsabiliza elevii pentru ca ei să știe ce înseamnă ecologie, reciclare și respect pentru natură”, a precizat prof. Diana Deliu, director al Școlii „Constantin Langa” din Miroslava.

Noua școală, construită din materiale ecologice

Proiectul noii școli din comuna Miroslava prevede ca unitatea de învățământ să fie construită din materiale ecologice, sustenabile. Astfel, clădirea va fi orientată cu ferestre care să permită captarea luminii naturale. Totodată, va exista și un sistem de ventilare, captare și filtrare a aerului din interior dar și un sistem de încălzire eficient din punct de vedere energetic. Astfel, școala va fi anvelopată conform normelor din domeniu.

comments

comments