full screen background image

“Crucea Bucovinei” pentru Vlad Plăcintă, președintele Asociaței “Salvează o inimă”

Vlad Plăcintă, președintele Asociației “Salvează o inimă”, a primit, duminică, o nouă distincție.

 IPS Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, i-a conferit ordinul “Crucea Bucovinei” pentru remarcabilă activitate în slujba bisericii și comunității.. Aceasta este cea mai înaltă distincție a eparhiei.

În anul 2020, Vlad Plăcintă, a primit din partea ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei,  distincția „Crucea Sfântului Ierarh Dosoftei”, dar și Diploma de vrednicie, pentru întreaga activitate desfășurată în cadrul Asociației. Acestea se adaugă altor premii și distincții conferite de autorități, în semn de apreciere a eforturilor sale.

Prin Asociația pe care a înființat-o și o conduce, Vlad Plăcintă a strâns aproape 20 de milioane de euro pentru a ajuta/salva 1.000 de adulți și copii și tineri care suferă de afecțiuni grave și au nevoie de investigații, tratamente și intervenții chirurgicale complexe și costisitoare.

Vlad Plăcintă este cunoscut pentru implicarea sa în cauzele umanitare, fiind un susținător constant al celor aflați în nevoie.

Pe lângă sprijinirea cazurilor medicale, Asociația pe care o conduce  a cumpărat aparatură medicală pentru mai multe spitale din țară, și a contribuit la construirea Așezământului Social-Educațional “Sfântul Efrem cel Nou”, de la Oneaga, județul Botoșani, unde zeci de copii vor primi o masă și un adăpost, dar și educație și formare profesională. Un alt proiect la care Vlad Plăcintă și-a adus un aport substanțial este  reabilitarea Casei Nicolae, în care sunt adăpostiți oameni ai străzii și bătrâni bolnavi și singuri.

Vă recomandăm să citiți și:

Aryan și-a felicitat salvatorii de Ziua Poliției Române

comments

comments