full screen background image

Dr. Monica Adăscăliței a fost plasată în arest la domiciliu

Medicul Monica Adăscăliţei, managerul Spitalului Judeţean „Mavromati”, a fost plasată, miercuri,  în arest la domiciliu, în urma unei decizii a Tribunalului Suceava.

Magistrații au respins “ca neîntemeiată” propunerea procurorilor DNA, de arestare preventivă pentru 30 de zile și au dispus măsura arestului la domiciliu începând cu data de 20 martie, până pe 18 aprilie 2024. În tot acest interval, medicul nu are voie să comunice cu niciuna dintre persoanele cercetate în dosarul angajărilor frauduloase. 

Managerul Spitalului Județean de Urgență Mavromati Botoșani a declarat că “este considerată nevinovată”.

Medicul Monica Adăscăliței,  a fost  reținută pentru 24 de ore, marți, de procurorii DNA, în urma unor percheziții efectuate de aceștia la domiciliul și biroul său din incinta Spitalului Județean Mavromati. Acuzațiile oficiale care i se aduc sunt de trafic de influență și luare de mită. (două fapte).

Acuzațiile oficiale:

Potrivit anchetatorilor, în lunile octombrie și decembrie 2023, managerul Monica Adăscăliței ar fi primit direct sau prin intermediari, de la trei persoane (din care doi subalterni) sume de bani, cuprinse între 5.000 lei – 10.000 lei pentru a aproba angajarea unei persoane în cadrul Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani pe un post de medic cu competențe limitate, pentru a aproba transferul unei persoane din cadrul unei unități medicale din orașul Săveni la Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani, și pentru a-și exercita o presupusă influență pe care ar fi pretins că o are asupra subordonaților săi și pe care ar fi promis că-i va determina să încheie cu o persoană un contract de prestări servicii medicale. 

Procurorii spun că influența s-ar fi dovedit una reală, persoana respectivă începându-și activitatea la începutul lunii noiembrie 2023, în baza unui contract de prestări servicii, încheiat pe o perioadă determinată.

Acesta este al doilea manager al unității medicale reținut de procurorii DNA, după ce, în decembrie 2023, Doina Caba și alți 9 angajați ai spitalului, unii cu funcții de conducere, au ajuns în arest într-un dosar privind  fraudarea unor concursuri de ocupare a unor posturi vacante în perioada 2018-2023.  

 Toate persoanele beneficiază de prezumția de nevinovăție.

Vă recomandăm să citiți și:

OFICIAL: MOTIVELE reținerii managerului Spitalului Județean Botoșani

comments

comments