full screen background image

Managerul Spitalului Județean Botoșani, reținută de DNA

Managerul Spitalului Judeţean Mavromati Botoşani, dr. Monica Adăscăliței, a fost reținută, marți, pentru 24 de ore, pentru infracțiuni de corupție. Mai exact, trafic de influență și luare de mită, potrivit unor surse neoficiale.
Potrivit unor surse neoficiale, urmează ca procurorii DNA să formuleze cerere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
Ea a fost preluată astăzi de procurorii din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie şi dusă la DNA Suceava pentru audieri, în urma unor percheziții desfășurate atât la biroul său de la Spitalul județean de Urgență Mavromati Botoșani, dar și la domiciliu.

Perchezițiile au avut loc în dosarul angajărilor frauduloase, în care anul trecut au fost făcute mai multe arestări.

Dosarul angajărilor frauduloase, deschis în luna decembrie

Reamintim că, în 13 decembrie 2023, poliţiştii au descins în zeci de locaţii din judeţ printre care s-au numărat sediul Spitalului Judeţean „Mavromati”, locuinţa şefei Consiliului Judeţean Botoşani, biroul acesteia, dar şi sediul PSD Botoşani.
Procurorii DNA au reţinut atunci peste 75 de infracţiuni în total, pentru 11 inculpaţi, între care fostul manager Doina Caba, secretara acesteia, medici șefi de secție și asistenți șefi,  alți angajați și un om de afaceri..
În acest dosar au fost făcute 10 arestări însă, în urma contestațiilor, toate persoanele au fost eliberate, cele mai multe după 30 de zile.  Este vorba despre infracțiuni de corupție din perioada 2018-2023, respectiv fraudarea unor concursuri de ocupare a unor posturi vacante.
Potrivit rechizitoriului, medici, asistenți și alți angajați ar fi primit diverse sume de bani- între 2.000 și 15.000 de euro, sau obiecte din aur pentru transferul unor asistente, pentru modificarea condițiilor de concurs pentru  promovare sau chiar pentru pentru comunicarea subiectelor.
Sumele de bani, identificate, ce ar fi fost primite cu titlu de mită, se ridică la cuantumul total de aproximativ 65.000 de euro.

Acesta este al doilea manager reținut de procurorii Anticorupție în ultimele 3 luni.

Ca și ceilalți inculpați,  dr. Monica Adăscăliței beneficiază de prezumția de nevinovăție.

Vă recomandăm să citiți și:

Percheziții la Spitalul Județean din Botoșani

comments

comments