full screen background image

44,45% dintre elevii nemțeni au promovat simularea Bac-ului

Potrivit informațiilor furnizate de Inspectoratul Școlar al Județului Neamț, doar 44,45% dintre elevii nemțeni au reușit să promoveze simularea probelor scrise ale examenului național de bacalaureat, desfășurată în perioada 4-7 martie 2024.

Această rată de promovabilitate este rezultatul evaluării elevilor conform criteriilor stabilite pentru examenul propriu-zis, unde aceștia trebuie să obțină minim nota 5 la fiecare probă și o medie generală de cel puțin 6,00.

Prezența la simulare a fost semnificativă, cu 93,62% pentru proba Ea), 92,79% pentru proba Ec) și 92,34% pentru proba Ed), reflectând un interes susținut din partea elevilor pentru pregătirea examenului.

Comparativ cu rata de promovabilitate la nivel național, județul Neamț s-a situat aproape similar, cu un avantaj de aproximativ un procent la două dintre probele examenului.

De exemplu, la proba de limba și literatura română, rata de promovabilitate în Neamț a fost de 60,46%, în timp ce la nivel național a fost de 60,13%.

Deși niciun elev din Neamț nu a obținut nota maximă (10) la limba și literatura română, este încurajator să observăm că șaptesprezece elevi au obținut nota maximă la proba obligatorie a profilului (matematică sau istorie).

 

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2024/03/14/elevi-romascani-la-olimpiada-de-limba-si-literatura-romana/

comments

comments