full screen background image

Izvor de lumină – cartea unui om care a renăscut la Casa Nicolae

Plioț Gheorghe este din Brăești, județul Botoșani. Are 73 de ani și un singur picior. Cel drept i-a fost secerat de o boală crudă, care l-a adus în scaunul rulant.  Singur, fără sprijin, a ajuns la Casa Nicolae, locul în care peste 70 de bătrâni, bolnavi, neajutorați și oameni ai străzii, și-au găsit salvarea.

Aici, timp de 9 luni, Gheorghe Plioț a descoperit că nimeni nu e singur și că Dumnezeu îi poate ridica pe cei căzuți, atunci când nici măcar ei nu mai vor.

A primit sprijin, îngrijire, hrană, un pat cald și o familie de care a dus lipsă multă vreme. Și lumină. Lumina care l-a inspirat și de care omul care cândva își dorea să moară, se agață acum ca de soare. Lumina care l-a ajutat să devină, din nou, “OM- cu litere mari”, așa cum a mărturisit. Și a devenit, la rândul lui, lumină.

Înconjurat de prietenii de la așezământul social, dar și de botoșăneni care au vrut să îl cunoască, fără să îl judece, Gheorghe Plioț și-a lansat, vineri, primul volum de poezii emoționate, inspirate din propriile experiențe și trăiri traversate în ultimele 9 luni, de când casa sa este Casa Nicolae.

Cartea, îngrijită și tehnoredactată de scriitoarea Mihaela Arhip, a apărut la editura PIM.

Evenimentul de lansare a fost organizat de Asociația H.A.P.P.Y.  cu sprijinul unor sponsori și a fost găzduit de Galeriile de Artă Ștefan Luchian, acolo unde autorul a avut încă o mare surpriză: prima expoziție a lucrărilor sale de pictură. Coli pe care bunicul și-a așezat gândurile, liniștea, amarul, speranța…. Nu, nu sunt opere de artă. Sunt strigăte din sufletul unui om încercat. De durere, de bucurie.

Între invitați s-au regăsit primarul Cosmin Andrei, medici, actori, scriitori și artiști, între care Gelu Graur și inegalabilul Mirel Manea, care a susținut un scurt recital.

Fondurile colectate din vânzarea cărții (donate) sunt utilizate pentru sprijinirea celor 70 de beneficiari ai Casei Nicolae.

Vă recomandăm să citiți și:

O nouă sesiune de depunere de proiecte la AFM

comments

comments