full screen background image

Finanțare pentru Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ITI „Țara de Sus”

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ITI „Țara de Sus”, din care fac parte 125 de municipii, orașe și comune din județele Botoșani, Suceava și Iași, va primi finanțare pentru actualizarea strategiei de dezvoltare prin Programul de Asistență Tehnică 2021-2027.

Ghidul de finanțare a fost lansat în consultare publică, iar sesiunea de depunere a proiectelor este deschisă.

ITI „Țara de Sus” se numără printre cele cinci Asociații de Dezvoltare Intercomunitare selectate de Guvern ca fiind capabile să atragă direct și să gestioneze fonduri europene.

Alocarea totală stabilită pentru apelul de proiecte este de 6 milioane de lei, fonduri care vor fi utilizate de ADI-urile selectate, fiind eligibile costurile pentru organigrama ITI, consultanță administrativă, expertiză și promovare.

Aceasta este o oportunitate majoră pentru implementarea proiectelor cu un impact profund pe termen lung în sectoare vitale precum economia, sănătatea, infrastructura și inovația.

Urmează ca fiecare unitate administrativ-teritorială din componența ITI să elaboreze sinteza proiectelor pe care intenționează să le implementeze în comunitatea locală.

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ITI „Țara de Sus” urmărește atragerea fondurilor europene în mod direct, pentru ca Regiunea de Nord-Est să recupereze decalajul de dezvoltare față de celelalte zone ale țării și Europei.

 

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2023/12/21/finantare-obtinuta-pentru-iti-tara-de-sus-mecanismul-care-uneste-nord-estul-tarii-sub-deviza-dezvoltarii/

comments

comments