full screen background image

Ambasadorul SUA în România, în vizită la USV

Miercuri, 13 martie, Excelența Sa, doamna Kathleen Kavalec, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, a efectuat o vizită la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, cu prilejul vernisajului expoziției „Noi, Poporul / We the People”, organizată în contextul celebrării a 25 de ani de Parteneriat Strategic SUA – România.

Programul vizitei a cuprins o întrevedere cu rectorul USV, prof. univ. dr. Mihai Dimian, la care au participat și prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, fostul rector al universității, lector dr. Codruț Șerban, coordonatorul Serviciului de Relații Publice, Comunicare și Imagine, precum și ceilalți membri ai delegației Ambasadei SUA prezenți la Suceava: Peter H. Brown, atașat cultural, Alexandra Shema, consilier politic, Irina L. Nițu, director American Spaces.
Discuțiile avute în cadrul acestei întâlniri au vizat dezvoltarea și extinderea cooperării dintre Ambasada SUA în România și universitatea suceveană. Totodată, au fost abordate aspecte legate de contextul geopolitic actual, campaniile de dezinformare și amplificarea fenomenului deepfake, situația predării limbii engleze la USV și implicarea universității în criza refugiaților din Ucraina.

Ulterior, în Sala Senatului USV, doamna ambasador a avut o întâlnire cu studenți de la mai multe facultăți ale universității sucevene, moderată de Codruț Șerban.

Diplomat de carieră, cu experiență și în cadrul UNESCO, ambasadorul SUA a răspuns întrebărilor studenților interesați de o carieră în diplomație, de posibilitatea obținerii vizei pentru SUA prin programul Visa Waiver sau de oportunitățile de studiu în SUA.

S-au mai atins subiecte legate rolul voluntariatului în societatea contemporană, noul Război Rece și implicațiile acestuia, efectele globalizării și modificarea definiției acestui fenomen în era post-COVID, utilizarea limbilor străine în România, pericolul dezinformării și altele.

La cererea studenților prezenți, doamna ambasador a realizat un profil al diplomatului, identificând aptitudini precum comunicarea, buna cunoaștere a mai multor limbi străine, utilizarea gândirii critice și capacitatea de filtrare a informației ca fiind esențiale.

Totodată, în calitate de prima femeie ambasador al SUA în România, Excelența Sa a vorbit studenților și despre importanța accederii femeilor în funcții-cheie în diplomație și politică.

 

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2024/03/14/ambasadorul-sua-la-inaugurarea-expozitiei-noi-poporul/

comments

comments