full screen background image

Rețeaua de gaz din comuna Mihai Eminescu se extinde

Comuna Mihai Eminescu a obținut, potrivit Ordinului comun  al ministrului dezvoltării, lucrărilor publice și administrației și al ministrului energiei, nr. 1806/17.08.2023/1139/13.09.2023, suma de 20.000.000 lei  ( 4 miliarde de euro) de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației pentru EXTINDEREA SISTEMULUI DE DISTRIBUȚIE GAZE NATURALE ÎN LOCALITĂȚILE STÂNCEȘTI, CĂTĂMĂREȘTI, IPOTEȘTI, CUCORĂNI ȘI CERVICEȘTI.

În cadrul ședinței Consiliului Local ce a avut loc luni, 11 martie 2024, au fost aprobați indicatorii tehnico-economici în conformitate cu suma alocată din bugetul de stat și cerințele Programului National de Investiții “Anghel Saligny”, documentația tehnică- Studiu de Fezabilitate precum și valoarea neeligibilă, necesaă realizării investiției, ce va fi suportată din bugetul local.

În următoarele zile documentatia tehnica impreuna cu avizele necesare vor fi incarcate pe platforma Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației si dupa semnarea contractului de finanțare,  comuna Mihai Eminescu va scoate la licitație execuția lucrărilor pentru realizarea obiectivului de investiții.

“Această extindere a rețelei de gaze naturale va aduce beneficii considerabile comunității noastre, printre care reducerea costurilor de încălzire, creșterea confortului termic în locuințe și reducerea emisiilor de carbon în atmosferă.” a declarat primarul Verginel Gireadă.

Vă recomandăm să citiți și:

Expoziția de fotografie „Naturopolis” la Muzeul de Științele Naturii Dorohoi

comments

comments