full screen background image

Lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor pe sectoare cadastrale

Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Neamţ va încheia contracte de finanțare pentru lucrările de înregistrare sistematică a imobilelor pe sectoare cadastrale cu 49 de unități administrativ-teritoriale din cele 58 eligibile.

Aceste localități au solicitat în total peste 7 milioane de lei pentru lucrările de cadastru general, care sunt gratuite pentru cetățeni și se desfășoară în cadrul Programului național de cadastru și carte funciară.

Primariile interesate pot încheia contracte de finanțare cu OCPI Neamţ începând din 12 martie 2024.

Pentru a beneficia de fondurile alocate de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară, unitățile administrativ teritoriale trebuie să găsească prestatori în termen de 60 de zile de la semnarea contractului de finanțare.

În cadrul celei de-a zecea etape de finanțare, fiecare unitate administrativ teritorială eligibil poate primi până la 160.000 de lei pentru înregistrarea proprietăților în sistemul integrat de cadastru și carte funciară.

Deschiderea cărților funciare este gratuită pentru cetățeni, iar fondurile necesare sunt asigurate din veniturile proprii ale ANCPI, prin intermediul OCPI Neamţ.

Până în prezent, două comune au fost cadastrate în totalitate (Dobreni și Tarcău), iar în alte 60 de localități se desfășoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor.

 

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2024/03/11/lucrari-de-igienizare-si-plantari-de-arbori-in-piatra-neamt/

comments

comments