full screen background image

Investiții de peste 53 de milioane de euro prin PNRR în educația botoșăneană

Investițiile în infrastructura educațională reprezintă o prioritate, iar sistemul de învățământ botoșănean beneficiază, în acest moment, de investiții valoroase și substanțiale în infrastructura școlară, cât și de proiecte relevante, cu impact pozitiv și real asupra pregătirii elevilor.

În ultimii ani, în județul Botoșani, s-au alocat fonduri semnificative pentru modernizarea și dotarea școlilor, cu scopul de a oferi un mediu de învățare adecvat și accesibil tuturor elevilor.

Astfel, investițiile, în valoare totală de aproximativ 53,5 de milioane de euro (peste 266 milioane de lei), derulate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), vizează dotarea a 96 de școli cu echipamente digitale, laboratoare de informatică și științe, laboratoare inteligente SmartLab în 28 de licee, cabinete școlare, mobilier, materiale didactice, reducerea abandonului școlar în 54 de unități de învățământ beneficiare ale Programului PNRAS (rundele 1 și 2), modernizarea și/ sau reabilitarea școlilor prin Programul „Școli verzi”, construcția de școli/ creșe/ grădinițe noi sau achiziția de microbuze electrice pentru transportul elevilor în 26 de localități.

„Prin proiectele derulate, ne dorim să găsim soluții eficiente pentru a veni în sprijinul tuturor copiilor din școlile botoșănene și a le oferi o egalizare reală a șanselor de acces la condiții optime de educație.” a declarat prof. Bogdan Gheorghe SURUCIUC, inspector școlar general.

Vă recomandăm să citiți și:

Au demarat lucrările de renovare energetică a Școlii Gimnaziale nr. 12

comments

comments