full screen background image

Expoziția de fotografie „Naturopolis” la Muzeul de Științele Naturii Dorohoi

Muzeul Județean Botoșani invită publicul să viziteze  expoziția Concursului de Fotografie de Natură Urbană „Naturopolis”, ediția 2023, deschisă la Muzeul de Științe al Naturii din municipiul Dorohoi. Concursul a captat atenția pasionaților de fotografie de natură din întreaga țară, sub motto-ul „Natura de lângă noi”.

Organizat de FORONA (Organizația Fotografilor de Natură din România), în parteneriat cu Primăria Municipiului Brașov, concursul a avut ca scop aducerea în prim-plan a frumuseții și diversității naturii din mediul antropizat. Scopul său a fost să ilustreze adaptarea animalelor și plantelor sălbatice într-un mediu antropic, încurajând participanții să surprindă aspectele benefice ale conviețuirii omului cu viețuitoarele sălbatice în zonele locuite.

Prin intermediul proiectului „Naturopolis”, organizatorii au invitat comunitatea să exploreze și să celebreze frumusețea naturii de lângă noi în inima mediului urban, să evidențieze conexiunea dintre om și natură, evidențiind adaptarea vieții sălbatice și subliniind importanța conservării mediului.

Expoziția de fotografie „Naturopolis”, care reunește operele finaliste ale concursului, va fi deschisă publicului într-un cadru deosebit, la Muzeul de Științele Naturii Dorohoi, în perioada 15 martie – 31 mai 2024 și reprezintă un continuu apel la conștientizarea importanței protejării naturii în comunitățile noastre .

Vă recomandăm să citiți și:

Seminar pe tema transportului în România la Camera de Comerț Botoșani

comments

comments